Pripravte si doma najchutnejšiu tortu, akú ste kedy jedli.
Prekvapte ňou hostí.
Príprava vám nezaberie veľa času a jej lahodná a jemná chuť vás milo prekvapí.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Neskutočne anjelsky jemná torta podľa receptu z youtube kanála Immer Appetitlich chutí úplne ako zmrzlina.
Potrebujeme:
Na krém:
6 žĺtkov
150 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
200 ml mlieka
20 g hladkej múky
Na cesto:
6 bielkov
štipku soli
40 g kryštálového cukru
40 g práškového cukru
šťavu z 1/2 citróna
80 g hladkej múky
100 g masla
Na posyp:
80 g bielej čokolády
strúhaný kokos
Postup:
Na začiatku oddelíme žĺtky do bielkov.
Do hrnca so žĺtkami pridáme cukor, vanilkový cukor.
Metličkou vyšľaháme.
Potom do zmesi pridáme mlieko, vyšľaháme, pridáme múku a zašľaháme.
Zmes v hrnci varíme na stredne vysokom ohni za stáleho miešania.
Varíme, kým nezískame hustý krém.
Hrniec prekryjeme fóliou a zmes necháme vychladnúť.
Do misy s bielkami pridáme soľ, citrónovú šťavu.
Za stáleho šľahania mixérom postupne pridávame kryštálový cukor a práškový cukor.
Zmes vyšľaháme na krém a postupne za miešania preosejeme do nej múku.
Krém nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Premiešame špajľou a vložíme do predhriatej rúry na 35-40 minút pri teplote 170°C.
Po upečení rozkrojíme cesto vodorovne na dve časti.
V mise rozšľaháme zmäknuté maslo, postupne pridávame vychladený krém, zašľaháme ho.
Vložíme do cukrárskeho vrecka.
Pomocou vrecka postupne nanášame krém na cesto, potom preložíme ďalším cestom a krém ponatierame po celej ploche.
Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou, na boky nanesieme kokos a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: