Môj obľúbený recept na domáce tortilly, ktoré sú neskutočne jemné a vláčne. Tajomstvo spočíva v použití bravčovej masti, ktorá okrem skvelej chuti spôsobí, že cesto je vláčnejšie a jemnejšie.
Potrebujeme:
2 šálky hladkej múky
50 g bravčovej masti
½ šálky vlažnej vody
½ lyžičky soli
Postup:
Všetky prísady spojíme v miske a rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Cesto rozdelíme na 10-12 častí a každú rozvaľkáme na zľahka pomúčenej doske do tvaru kruhu.
Na pečenie tortíll je najlepšie používať panvicu s hrubším dnom. Panvica tiež musí byť dobre zohriata. Placky pečenie na suchej panvici z každej strany približne 10 sekúnd.
Podávame plnené, alebo chutnú prílohu k domácim omáčkam.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)