Vynikajúci koláč s tvarohovou plnkou, ovocím a jemným cestom.
Môžete naň použiť akékoľvek čerstvé alebo zavárané ovocie.
Potrebujeme:
Cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 kg polohrubej múky
200 g práškový cukor
1 Heru alebo maslo (250 g)
2 vajcia
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
Plnka:
500 g mäkkého tvarohu vo vaničke
250 g hrudkového tvarohu
1 kyslá smotana 200 g
100 g práškového cukru
1 vajce
štipka soli
vanilkový cukor alebo esencia
zavárané broskyne alebo iné ovocie
Ďalej:
Veľkosť plechu je 36×26 cm.
Postup:
Z uvedených surovín spracujeme cesto.
Cesto si rozdelíme na polovicu.
Jednu polovicu si dáme na vymastený a múkou posypaný plech.
Rukou, alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech.
Cesto si môžete rozvaľkať aj na podložke a potom ho preniesť na plech.
Pnka:
Tvarohy si zmiešame s cukrom.
Pridáme kyslú smotanu, žĺtok a premiešame.
Ďalej pridáme bielok, ktorý sme vyšľahali so štipkou soli.
Premiešame.
Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a poukladáme nakrájané broskyne.
Z druhej polovice cesta si našúľame pásiky, hrubé asi 1 centimeter.
Ukladáme na plnku.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)