Nestihne ani vychladnúť: Plnkové jednoduché placky, neuveriteľne chutná večera!

[mashshare]

Pripravte si doma neskutočne chutnú večeru a rozhodne neoľutujete.

Recept mi posunula kamarátka a odkedy som ho vyskúšala, tak ho musím deťom pripravovať párkrát v týždni.

 

 

Výnimočný recept na posúch z youtube kanála einfach lecker.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 ml mlieka (alebo vody)

2 PL cukru

1/2 ČL soli

1/2 ČL sušeného droždia

1 PL rastlinného oleja

350-380 g pšeničnej múky

Na plnku:

100 g čerstvých byliniek (3 jarné cibuľky, kôpor, petržlenovú vňať)

30 g masla

soľ

mleté čierne korenie

mletú červenú papriku

Postup:

Do misky pridáme teplé mlieko, cukor, soľ, droždie, olej.

Všetko spolu premiešame lyžicou.

Potom pridáme múku, premiešame a vymiesime vláčne cesto.

 

 

Pridáme olej, cesto opäť vymiesime.

Prekryjeme fóliou.

Necháme 30 minút odstáť.

Kôpor, petržlenovú vňať a cibuľku nakrájame na malé kúsky.

 

 

Nakrájané bylinky vložíme do misky.

Pridáme rozpustené maslo, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku.

Lyžičkou zmiešame.

Cesto vyberieme s naolejovanými rukami na tvrdú podložku.

Rozdelíme ho na 4 časti.

 

 

Cesto stočíme do guliek.

Každú guľku cesta rozvaľkáme na tenkú vrstvu.

 

 

Na cesto rovnomerne rozotrieme bylinkovú zmes a cesto zrolujeme.

Potom rolku zrolujeme do slimáka.

Rolky namočíme do múky a poukladáme ich na suchý plech.

 

 

Cesto na plechu prekryjeme kuchynskou utierkou a necháme 10 minút odstáť.

Prsty si namočíme do oleja, cesto roztiahneme na placku a vymastíme vajíčkom.

 

 

Cesto dáme piecť do rúry na 20-25 minút pri teplote 180°C.

Po dopečení pomastíme teplé posúchy zmäknutým maslom.

Necháme ich vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes