Vynikajúci svieži koláčik, ktorý si zamilujete.
Je nielen veľmi chutný, šťavnatý, ale viete ho aj rýchlo pripraviť.
Vynikajúci recept sme našli na stránke Varíme a pečieme s láskou.
Potrebujeme:
6 vajec (zvlášť žĺtka a bielka)
6 PL práškového cukru
2 PL oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 PL polohrubej múky
1/2 balíčku prášku do pečiva
kakao
Plnka:
500g jemného tvarohu (alebo aj viac)
1 vanilkový cukor
práškový cukor podľa chuti
citrónová šťava
maslo
Ďalej:
Broskyne v konzerve
2 balíčky vanilkového pudingového prášku
Vanilkový cukor
Postup:
Najprv vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do penista.
Prilejeme postupne olej a primiešame múku s kypriacim práškom a kakaom…
Bielky vyšľaháme na sneh.
Všetko spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme na cca 160 stupňov asi 10 min.
Plnka:
500g jemného tvarohu (alebo aj viac), 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, citrónová šťava, maslo – všetko vyšľaháme spolu.
Plnku rovnomerne natrieme na vychladnutý korpus.
Šťavu z broskýň zlejeme a dolejeme vodu tak, aby sme mali 750ml tekutiny, prípadne dochutíme ešte cukrom a citrónom.
2/3 tekutiny dáme variť do hrnca a do zvyšnej 1/3 rozmiešame balíčky zlatého klasu.
Keď voda v hrnci začne vrieť, prilejeme zlaté klasy a uvaríme hustý puding.
Broskyne nakrájame na drobnejšie kúsky a rozložíme na tvarohovú vrstvu.
Polovychladnutý puding nalejeme na broskyne a rozotrieme, kým nezatuhne.
Necháme vychladnúť a zatuhnúť v chladničke aj niekoľko hodín.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)