Pripravte si doma mimoriadne chutnú krémovú tortu podľa nášho nenáročného receptu.
Lahôdku budete mať pripravenú za chvíľu a budete na ňu potrebovať len zopár ingrediencií.
Recept na famóznu krémovú tortu z portálu souspark.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
2 vajcia
100 g masla
1 plechovku kondenzovaného mlieka sladeného
1 balenie prášku do pečiva
2 PL kakaa
Na krém:
300 g kyslej smotany
práškový cukor
Postup:
Všetky použité suroviny musia mať izbovú teplotu.
V miske zmiešame vajíčka s kondenzovaným mliekom,.
Pridáme rozpustené maslo.
Zmes vymiešame do hladka.
Múku preosejeme.
Zmiešame s kakaom a kypriacim práškom.
Múku s kakaom vysypeme do tekutého základu.
Vymiešame homogénne hladké cesto.
Cesto rozdelíme na tri časti.
Každú časť upečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180°C asi 10-15 minút.
Upečené cesto vyberieme z formy.
Odrežeme okraje, ktoré rozomelieme mixérom na omrvinky.
Krém:
Smotanu s práškovým cukrom zmiešame, vznikne nám jednotný hladký krém.
Vyskladáme tortu:
Na pláty cesta natierame krém.
Potrieme aj boky a vrch dezertu krémom.
Posypeme omrvinkami (prípade môžeme poliať čokoládovou polevou).
Vložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!