Pripravte si tieto šťavnaté a extrémne chutné kuracie prsia.
Nový recept, ktorý sa oplatí vyskúšať a nadchne celú rodinu.
Kombinácia chutí, ktorá spolu dokonale ladí.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Leckerer Kanal.
Potrebujeme:
3 kuracie prsia
5 strúčikov cesnaku nakrájaných a 2 vcelku
1 veľkú cibuľu
1/2 šálky vody alebo vývaru
1/2 šálky smotany na varenie
petržlenovú vňať
šťavu z polovice citróna
maslo
rastlinný olej
muškátový oriešok
soľ
Postup:
Kuracie prsia si prekrojíme na tenšie plátky.
Každý plát narežeme na povrchu ostrým nožom do mriežky.
Mäso z oboch strán nasolíme, okoreníme, na panvicu si nalejeme trochu oleja.
Pridáme aj kúsok masla a necháme rozpustiť.
Dva strúčiky cesnaku si rozpučíme.
Dáme opiecť na panvicu.
Potom na panvicu pridáme aj mäso, opekáme.
Následne otočíme a opečieme aj z druhej strany.
Očistíme si cibuľu, aj cesnak a oboje nakrájame nadrobno.
Opečené mäso vyberieme z panvice, dáme na ňu rozpustiť znovu kúsok masla.
Pridáme cibuľu s cesnakom.
Orestujeme, zalejeme vodou.
Pridáme trochu citrónovej šťavy.
Petržlenovú vňať si nasekáme nadrobno, pridáme na panvicu a všetko osolíme.
Pridáme smotanu na varenie, muškátový oriešok, premiešame.
Do tejto omáčky vrátime mäso.
Prikryjeme pokrievkou.
Dusíme asi 15 minút.
Hotovo, môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: