Fantastické chlebové placky plnené mletým mäsom: Ľahké ako pierko a extrémne chutné, pričom postup zvládne aj začiatočník v kuchyni!

[mashshare]

Z takejto večere bude vaša rodina nadšená!

Chutné chlebové placky s plnkou z mletého mäsa sú pochúťkou, ktorej nikto neodolá.

Vynikajúce spojenie chutí a príprava je veľmi jednoduchá. 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento skvelý recept z youtube kanála dans la cuisine de sou. 

Potrebujeme:

na približne 12 plnených placiek

Na cesto:

500 g hladkej múky

300 g extra jemnej krupice

10 g soli

5 g sušeného droždia

3 PL olivového oleja

cca 500 ml vlažnej vody

Na plnku:

3 PL olivového oleja

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

zelenú papriku

červenú papriku

500 g mletého hovädzieho mäsa

soľ

čierne mleté korenie

kurkumu

1/2 PL paradajkovej pasty

petržlen

syr čedar alebo iný syr podľa vlastného výberu (plátky)

Postup:

Do väčšej misy si nasypeme múku, krupicu, pridáme olivový olej, nasypeme sušené droždie.

Zalejeme asi 500 ml vlažnej vody (vodu pridávame opatrne). 

 

 

Osolíme, ak je to potrebné, dolejeme ešte trochu vody.

Rukou vypracujeme kompaktné nelepivé cesto.

Miesime ho asi 5 minút aby bolo jemné a vláčne.  

Do veľkej misy nalejeme trochu oleja, vymastíme misu aj cesto a vložíme ho do nej.

Prikryjeme potravinárskou fóliou, bavlnenou utierkou.

Necháme kysnúť 1 hodinu na teplom mieste. 

 

 

Medzitým si pripravíme plnku. 

Na panvicu si nalejeme trochu oleja, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku.

Pridáme na malé kocky nakrájané papriky a prelisovaný cesnak.

Osolíme a pod pokrievkou dusíme niekoľko minút.

Následne pridáme mleté mäso a zapracujeme.

Pridáme všetky koreniny, paradajkovú pastu, dobre premiešame a pridáme asi 2 lyžice vody. 

 

 

Podusíme, odstránime zo sporáka a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. 

Necháme úplne vychladnúť.

Ruky si vymastíme olejom, cesto si preložíme na pracovnú dosku, vyšúľame.

Nakrájame na 12 približne rovnakých častí. 

 

 

Jednotlivé kúsky vygúľame, potrieme olejom.

Necháme podkysnúť 5 minút pod bavlnenou utierkou. 

Mastnými rukami potom cestové guľky roztlačíme.

Navrstvíme syr, mäsovú plnku, zabalíme.

Vyformujeme hrubšiu placku. 

Tak isto spracujeme všetky guľky cesta, aj plnku a syr.

Panvicu si vymastíme zľahka olejom a placky opekáme dozlatista z oboch strán. 

Hotovo.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes