Predstavujeme vám skutočnú delikatesu, ktorú si pripravíte bez pečenia.
Tento dezert sa stal hitom v 90-ich rokoch a miesto na stole si udržal až do dnešnej doby.
Jednoduchý recept na úžasný pudingový dezert z youtube kanála Sprint Cooking.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 g guľatých piškót
300 g masla
2 balenia vanilkového pudingu
700-800 ml mlieka
60 g kryštálového cukru
20 g zemiakovej múky
10-20 g kakaa
70 g jahodového želé
2 balenia citrónového želé (2 x 70 g)
3-4 banány
Postup:
Do hrnca nalejeme asi 600 ml mlieka.
Do zvyšného mlieka v nádobe nasypeme puding, múku a miešame, kým sa prášok neroztopí.
Do hrnca s mliekom za varu nasypeme cukor a zamiešame metličkou.
Keď nám mlieko zovrie, nalejeme rozmiešaný pudingový prášok a intenzívne miešame, kým puding nezhustne (puding varíme podľa receptu na balení).
Uvarený puding v hrnci prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Do nádoby nalejeme vriacu vodu, pridáme citrónové želé a dôkladne miešame, kým sa nerozpustí.
Potom zopakujeme to isté aj s jahodovým želé a necháme ho vychladnúť.
Do nádoby na mixér pridáme zmäknuté maslo a za šľahania po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
Piškóty namáčame v jahodovom želé.
Ukladáme ich na dno plechu vystlaného papierom na pečenie.
Potom nanesieme polovicu krému a rovnomerne rozotrieme.
Potom pridáme ďalšiu vrstvu piškót, zalejeme jahodovým želé.
Vložíme formu do chladničky, aby želé stuhlo.
Do zvyšného krému preosejeme kakaový prášok, špachtľou vymiešame a pomocou mixéra vyšľaháme.
Kakaový krém nanesieme na želé, rovnomerne rozotrieme, naukladáme plátky banánu.
Polejeme citrónovým želé a uložíme na noc do chladničky.
Pudingovo-želatínovú lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: