Lahodné a šťavnaté mäsko, ktoré sa rozplýva na jazyku v kombinácii s chutnými zemiakmi – kto by nemal chuť na takýto obed, či večeru?
Pripravte si toto jedlo najbližšie na obed a budete nadšení.
Žiadna veda, len jednoduché suroviny, ale chuť dokonalá.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Olgas Küche a potom už len vychutnávajte tú skvelú chuť.
Potrebujeme:
800 g bravčového mäsa
čierne mleté korenie
koriander
červenú mletú papriku
2 cibule
2 PL sójovej omáčky
1 PL rastlinného oleja
Príloha:
4 veľké zemiaky
30 g hladkej múky
1/2 ČL oregana
1/2 ČL červenej mletej papriky
1/2 ČL soli
80 ml vody
rastlinný olej
Postup:
Mäso si nakrájame na hrubšie pláty.
Z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme koriandrom, aj červenou paprikou.
Vložíme do jenskej misy.
Navrstvíme cibuľu, ktorú sme si ošúpali a nakrájali na prúžky.
Postláčame ju rukami.
Polejeme sójovou omáčkou, rastlinným olejom a premiešame s cibuľou.
Prikryjeme potravinárskou fóliou.
Takto marinujeme mäso v chladničke aspoň 1 hodinu.
Potom mäso vyberieme (bez cibule).
Sprudka ho opečieme z oboch strán na rozhorúčenej panvici s olejom dozlatista.
Cibuľu rozprestrieme na dno vymasteného plechu.
Na ňu navrstvíme opečené mäso.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.
Medzitým si pripravíme prílohu zo zemiakov.
Ošúpeme si ich, nakrájame na väčšie mesiačiky.
Zalejeme vodou a necháme stáť 30 minút.
Potom zemiaky scedíme, vložíme do hrnca, zalejeme čistou vodou.
Povaríme asi 5 – 7 minút.
Do misky si nasypeme múku, oregano, červenú papriku, soľ.
Zmiešame s vodou.
Vidličkou vypracujeme hladké cestíčko.
Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime.
Po jednom na ňu ukladáme zemiaky.
Opekáme ich zo všetkých strán, kým nie sú hotové a potom ich naservírujeme spolu s mäskom a cibuľou.
Dobrú chuť!
Celý postup nájdete v priloženom videu TU