Vysnívaný dezert z jednoduchých surovín, ktoré máte takmer vždy doma: Vyskúšajte ho ešte dnes!

Tento lahodný dezert si vás podmaní nielen svojou chuťou, ale aj jednoduchosťou. 
[mashshare]

Tento lahodný dezert si vás podmaní nielen svojou chuťou, ale aj jednoduchosťou. 

Každé sústo sa rozpúšťa na jazyku a jesť ho je hotovým pôžitkom.

Ale dosť už bolo rečí a radšej si ho pripravte ešte dnes!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup nájdete aj na youtube kanáli Cookrate – koláče a zvládnete ho pripraviť aj bez predchádzajúcich skúseností s pečením. 

Na konci nájdete aj bonusový recept. 

Potrebujeme:

3 vajcia

125 g hladkej múky

130 g kryštálového cukru

10 g kypriaceho prášku do pečiva

60 g kakaa

35 g rozpusteného masla

plech s rozmerom 25 x 30 cm

Na krém: 

 

 

8 vaječných bielkov

300 g práškového cukru

10 g želatíny

100 ml vody

Na polevu:

250 g čokolády na varenie

50 g masla

Postup:

Do misky si rozklepneme 3 vajcia, pridáme kryštálový cukor.

 

 

Vyšľaháme kým sa cukor nerozpustí. 

Maslo si rozpustíme a prilejeme do vajíčkovej zmesi.

Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, s kakaom, premiešame a zašľaháme, aby vzniklo redšie kakaové cesto.

 

 

Cesto potom nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. 

Medzitým si oddelíme do misky 8 bielkov, ktoré začneme šľahať ručným šľahačom a postupne prisypávame práškový cukor. 

Šľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh, ktorý následne vyšľaháme spolu s napučanou a rozpustenou želatínou. 

 

 

Bielkový krém rovnomerne vylejeme na upečené kakaové cesto. 

Polevu si pripravíme tak, že nalámanú čokoládu vymiešame spolu s maslom vo vodnom kúpeli alebo necháme 5 minút v mikrovlnnej rúre a následne vymiešame.

Dezert polejeme polevou, ktorú rovnomerne rozotrieme po celom povrchu a odložíme ho do chladničky ešte na 30 minút. 

 

 

Potom stačí už len nakrájať a môžeme ho podávať.

Dobrú chuť!

BONUS

Potrebujeme:

4 vajcia

80 g kryštálového cukru

5 g vanilkovej esencie

10 g kypriaceho prášku do pečiva

citrónovú kôru z jedného citróna

100 g hladkej múky

40 g kakaa

Na krém:

100 g kyslej smotany

200 g kryštálového cukru

80 g vanilkového pudingu v prášku

500 ml mlieka

200 g čerešňového alebo višňového kompótu

300 ml čerešňovej alebo višňovej šťavy

10 g kukuričného škrobu + 20 ml vody

Postup:

Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme do peny. 

Zašľaháme vanilkovú esenciu, kypriaci prášok, citrónovú kôru, aj múku s kakaom. 

 

 

Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút pri teplote 180 °C. 

Medzitým si pripravíme krém. Do hrnca si dáme kyslú smotanu, nasypeme cukor, pudingový prášok a všetko zalejeme mliekom.

 

 

Premiešame metličkou a na sporáku uvaríme hustý krém. 

 

 

Do upečeného korpusu urobíme pomocou malej vykrajovačky (alebo zdobiacej špičky) rovnomerne vedľa seba jamky a potom na cesto rozotrieme uvarený krém. 

Na vrch naukladáme čerešne alebo višne, šťavu si zlejeme do hrnca a pridáme škrob, ktorý sme si predtým rozmiešali vo vode. 

Zhustnutú ovocnú omáčku nalejeme na vrch dezertu a odložíme do chladničky na 1 hodinu. 

Nakrájame a podávame. 

Dobrú chuť!

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes