Vynikajúca cesnaková nátierka, ktorú viete rýchlo pripraviť kedykoľvek na ňu dostanete chuť.
Je lahodná a nepoznám nikoho, komu by nechutila.
Prinášame vám hneď dva skvelé recepty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prvý recept – Cesnaková nátierka so syrom
Na túto nátierku vám stačí len prísad a je naozaj fantastiká.
Robím ju pre návštevy, aj ako výbornú pochúťku k telke.
Potrebujeme:
1 biely jogurt
1 tatárska omáčka
niekoľko strúčikov cesnaku
1 konzervu kukurice
syr na strúhanie
Postup:
Polovicu tatárskej zmiešajte s bielym jogurtom.
Ak očakávate väčšiu návštevu, kľudne použite aj celé balenie.
Pridajte pretlačený cesnak podľa chuti.
Odporúčame aspoň 3-4 strúčiky.
Pridajte kukuricu (voliteĺné), nastrúhaný tvrdý syr a všetko spolu premiešajte.
Dochutiť to môžete sušenou bylinkou a štipkou červenej mletej papriky.
Hotovo.
Nátierku dajte na pár minút do chladničky.
Následne ňou natrite bagetky, chlebíky,a podobne.
Výborne chutí aj so starším pečivom.
Druhý recept: Výborná cesnaková nátierka so šunkou
Potrebujeme:
1 nátierkové maslo bez príchute
1 tatarka (100ml)
1-2 strúčiky cesnaku
100 g šunkovej salámy
100 tvrdého syra
3 uvarené vajcia
1 väčšiu zelenú paprika
2 stredne veľké paradajky
Mletá nepálivá paprika
Zelená paprika na plneniue
Postup:
Zmiešame tatársku omáčku s nátierkovým maslom.
Ochutíme prelisovaným cesnakom a mletou paprikou.
Pridáme na kocky nakrájaný šunkovú salámu, jemne nastrúhaný syr a nakrájané vajcia.
Zamiešame a na záver primiešame nakrájanú papriku a paradajky.
Môžeme podávať ako klasickú nátierku, alebo naplniť do vydlabanej papriky, nechať stuhnúť a potom podávať nakrájané na kolieska.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)