Ak hľadáte originálne jedlo z bežných ingrediencií, vyskúšajte tieto pečené kuracie krídelká.
Pivná zmes je výborná aj na pečenie stehienok.
Pripravte k nim ako prílohu aj takéto plnené zemiaky a všetci sa budú zalizovať.
Dobrota, ktorá si nevyžaduje žiadne špeciálne kuchárske zručnosti a pritom je také chutné!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Lecker schnell.
Potrebujeme:
2 kg kuracích krídel
vrecko na pečenie
soľ
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
2 cibule
300 g svetlého piva
3 väčšie zemiaky
5 šampiňónov
talianske bylinky
2 strúčiky cesnaku
1 PL hladkej múky
150 ml smotany na varenie (10 – 15%)
50 – 70 g strúhaného syra
drevené špajdle
Postup:
Kuracie krídelká si najskôr umyjeme, očistíme, osušíme a rozdelíme na 3 časti.
Teraz mäsko posypeme soľou, koreninami a rukou dobre rozotrieme.
Jednu cibuľu si nakrájame na pol krúžky.
Pridáme do vrecka k mäsu a premiešame.
Všetko zalejeme svetlým pivom, vrecko uzavrieme a necháme 30 – 40 minút stáť.
Zemiaky si umyjeme, ostrým nožom urobíme po celom povrchu malé zárezy.
Uložíme ich na olejom vymastený plech.
Zemiaky pečieme pri teplote 200 °C asi 30 – 40 minút a medzitým si kuracie krídla ponapichujeme na drevené špajdle.
Krídelká na špajdli uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, vložíme do rúry.
Pečieme pri 200 °C asi 30 minút.
Druhú cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
Šampiňóny si nakrájame na menšie kúsky, pridáme ich k cibuli.
Osmažíme 4 – 5 minút.
Pridáme prelisovaný cesnak, zaprášime múkou, premiešame a zalejeme smotanou na varenie.
Osolíme, okoreníme, pridáme štipku talianskych korenín a opäť premiešame.
Z upečených zemiakov si pozdĺžne odkrojíme vrch, vydlabeme ich a vydlabané zemiaky pridáme k šampiňónovej zmesi.
Vymiešame hladkú plnkou, ktorou zemiaky naplníme, vrátime ich na plech, zasypeme syrom a dáme zapiecť na 10 minút pri teplote 200 °C.
Upečené krídelká podávame s plnenými zemiakmi.
Dobrú chuť!