Najlepší recept na kapustu, aký ste kedy ochutnali.
Jedlo, ktoré budete musieť variť znova a znova, pretože všetci ho budú milovať.
Naplňte kapustné listy a pripravte ich v tejto skvelej omáčke.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube.
Potrebujeme:
1 stredne veľká kapusta (800 g)
300 ml mlieka
500 ml vody
Na plnku:
500 g mletého mäsa
1 cibuľu
90 ml olivového oleja
230 g ryže
90 g bulguru
100 g paradajkového pretlaku
1 ČL soli
trochu petržlenovej vňate
5 – 6 lístkov mäty
1 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL červenej mletej papriky
1 ČL rasce
1 ČL tymianu
2 PL sójovej omáčky
Na omáčku:
1 PL paradajkového pretlaku
2 PL olivového oleja
400 ml horúcej vody
Postup:
Zoberieme si kapustnú hlavu a vyrežeme hlúb.
Potom vyhĺbime do kapusty dutinu, umiestnime ju do vhodného hrnca a do stredu nalejeme mlieko.
Kapustu podlejeme pol litrom vody, prikryjeme pokrievkou a dáme hrniec na sporák.
Varíme asi 15 minút a keď je kapusta mäkká, odstavíme ju zo sporáka.
Počkáme, kým kapusta trochu vychladne a oddelíme listy.
Teraz si pripravíme plnku. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Na panvicu si nalejeme trochu oleja, rozhorúčime ho a orestujeme cibuľu.
Pridáme mleté mäso a opekáme spolu s ryžou a bulgurom.
Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a pridáme aj nasekané lístky mäty.
Pripravíme si rovnaké malé misky a vystelieme ich kapustnými listami, ktoré naplníme pripravenou plnkou.
Plnku zabalíme do listov a uložíme ich do hrnca.
Potom si v miske pripravíme omáčku z paradajkového pretlaku, oleja a horúcej vody.
Omáčkou zalejeme plnené kapustné listy v hrnci, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 25 – 30 minút.
Hotovo, môžeme podávať.
Dobrú chuť!