Ak ste premýšľali nad chutným šalátom z červenej repy, tento môže byť tým pravým.
Je nabitý vitamínmi a chutí naozaj skvele.
Pripravte si ho ako zdravú večeru alebo ako doplnok hlavnému jedlu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Fantastický recept z youtube, ktorý stojí za to, aby ste ho vyskúšali!
Potrebujeme:
2 ks červenej repy
citrónovú šťavu z 1 citróna
1 cibuľu
olivový olej
vlašské orechy
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
muškátový oriešok
petržlenovú vňať
Postup:
Cviklu si ošúpeme.
Nakrájame na prúžky a vložíme do hlbokej misy.
Pokvapkáme ju citrónovou šťavou a premiešame.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Na panvici zahrejeme olivový olej.
Cibuľu na oleji opečieme do zlatohneda.
K cibuľke na panvici pridáme pásiky cvikle.
Dobre premiešame vareškou.
Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na strednom ohni.
Jadrá vlašských orechov si nasekáme nadrobno.
To isté urobíme aj s očisteným cesnakom.
Cviklu dochutíme soľou, mletým čiernym korením a strúhaným muškátovým orieškom (podľa chuti).
Pridáme cesnak a premiešame.
Podusíme pod pokrievkou do mäkka.
Petržlenovú vňať si nasekáme nadrobno.
Potom cviklu odstránime z panvice a primiešame k nej vlašské orechy.
Šalát preložíme na tanier.
Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a vychutnáme s krajcom čerstvého chleba.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU