Vynikajúci rýchly koláčik, ktorý môžete pripraviť klasicky na plechu, alebo v tortovej forme.
Navyše, tento dezert chutí úplne ako kysnutý moravský koláč.
Na prípravu môžete použiť akýkoľvek domáci lekvár – slivkový, ríbezľový, malinový…
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento koláčik poznáme pod názvom Tvarohový fešáčik.
Potrebujeme:
1 hrnček kryštálový cukor
1 ks vanilkový cukor
2 ks vajíčka
1 hrnček mlieko
1/2 hrnček olej
2 hrnčeky polohrubá múka
1 ks prášok do pečiva
citrónová kôra
tvarohová plnka:
250 g nízkotučný tvaroh
1 PL práškový cukor
džemová plnka:
150 g čokoláda rozpustená
2 PL domáci lekvár
Postup:
Ak chcete robiť koláč do menšej tortovej formy, stačí použiť približne polovičné množstvo surovín.
Hrnček = 250 ml.
Cesto:
Vyšľaháme vajíčka c kryštálovým a vanilkovým cukrom.
Pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva, olej a trochu citrónovej kôry.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Plnka:
Zmiešaním uvedených surovín pripravíme lekvárovú a tvarohovú zmes.
Lyžicou robíme na cesto biele a tmavé kopčeky.
Ak chcete vytvoriť mramorový vzor, prechádzajte cez jednotlivé časti špáradlom.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 20 minút.
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)