Ochutnajte túto netradičnú vysmážanú dobrotu z jogurtového cesta.
Príprava je veľmi jednoduchá a cesto máte raz dva hotové.
Potom stačí už len vykrojiť, vysmažiť, potrieť džemom a posypať mandľami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prikladáme aj video postup z youtube, ktorý je veľmi prehľadný.
Potrebujeme:
1 vajce
200 g bieleho jogurtu
2 PL kryštálového cukru
2 PL rastlinného oleja
8 g vanilkového cukru
8 g prášku do pečiva
nastrúhanú citrónovú kôru
1/2 ČL soli
350 g hladkej múky
džem podľa chuti
plátky mandlí
Postup:
Do väčšej misy si rozklepneme vajce, pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor, biely jogurt, strúhanú citrónovú kôru, soľ.
Všetko spolu dobre vyšľaháme metličkou.
Keď je hmota kompaktná, primiešame olej.
Zapracujeme múku s kypriacim práškom do pečiva.
Rukou vymiesime kompaktné nelepivé cesto, preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme ho na hrubšiu placku.
Vykrajujeme mesiačiky, ktoré postupne vysmážame dozlatista v rozhorúčenom oleji.
Následne ich uložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.
Pomocou štetca ich z jednej strany potierame džemom.
Nakoniec ich ešte posypeme vločkami mandlí a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: