Prišli ste domov hladní ako vlci a neviete, čo rýchle pripraviť na večeru?
Ak máte doma malý bochník chlebíka, vajíčka a k tomu ešte kúsok slaninky, šunky, či syra, ste zachránení!
Príprava zaberie pár minút a potom stačí chlebík len šupnúť do rúry a zapiecť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Inšpirujte sa týmto chutným a jednoduchým receptom z youtube.
Potrebujeme:
1 chlieb (menší bochník)
7 vajec
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
150 g slaniny (alebo šunky)
100 g mozzarelly (môžete použiť aj iný syr)
Voliteľné:
Zelené bylinky na posypanie
Postup:
V tomto recepte môžete používať starší chlebík, neuveríte, akú pochúťku z toho môžete mať.
Na menšom bochníku si odrežeme vrch.
Vydlabeme striedku a do misky si rozklepneme všetky vajíčka.
Tie potom rovnomerne vylejeme do dutiny v chlebe.
Zasypeme ich nasekanou petržlenovou vňaťou.
Na vrch naukladáme plátky slaninky alebo šunky.
Zasypeme strúhanou mozzarellou alebo iným tvrdým syrom.
Následne bochník uložíme na plech.
Pečieme asi 30 – 40 minút v predhriatej rúre pri teplote 170 °C, podľa potreby môžeme prikryť alobalom.
Hotovo, môžeme podávať.
Takýmto podobným spôsobom si môžete pripraviť aj bagety, či žemle – podľa toho, aké pečivo máte doma.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod nájdete TU