Pripravte si túto vynikajúcu sekanú z rúry a na klasické vysmážané fašírky si ani nespomeniete.
Je s ňou oveľa menej práce a chutí výborne.
Pripájame ešte jeden bonusový recept, takže je len na vás, ktorý z nich si vyberiete!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu z youtube.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
2 vajcia
soľ
5 g tymianu
5 g červenej mletej papriky
50 g strúhanky
maslo na vymastenie
Na vaječný plát
3 vajcia
soľ podľa chuti
50 g mrazeného hrášku
100 g cherry paradajok
plech s rozmerom 28 x 18 cm
Na omáčku:
30 g kečupu
15 g sójovej omáčky
Postup:
Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme 2 vajcia, soľ, tymian, červenú mletú papriku a strúhanku.
Všetko dôkladne rukou premiešame.
Zoberieme si podlhovastý pekáč, ktorý vymastíme a navrstvíme hmotu z mletého mäsa, ktorú lyžicou uhladíme.
Do samostatnej misky si rozklepneme 3 vajcia, osolíme a rozmiešame metličkou.
Plech na pečenie s rozmerom 28 x 18 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravenú vaječnú zmes, pričom zeleninu rovnomerne rozložíme.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.
Upečený vaječný plát prekrojíme na polovicu, jednu časť položíme na zmes mletého mäsa a prikryjeme opäť vrstvou z mletého mäsa.
Takto isto navrstvíme aj druhú časť vaječného plátu, ktorý znovu prikryjeme mäsovou zmesou.
Vrch uhladíme a potrieme omáčkou z kečupu a sójovej omáčky.
Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.
Teraz stačí už len nakrájať a chutný bleskový obed je na stole.
Dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
600 g mletého mäsa
3 vajcia
70 g strúhanky
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
čierne mleté korenie
soľ
maslo na vymastenie
4 vajcia navtrdo
150 g krémového syra
100 g šunky
20 g petržlenovej vňate
200 g strúhaného syra
Postup:
Všetky suroviny vložíme do misy spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a rukou vypracujeme kompaktnú zmes.
Do pekáča s rozmerom 10 x 26 cm, ktorý sme si vymastili maslom, si navrstvíme mäsovú zmes a uhladíme.
Pomocou plechovky alebo pohára si v mäse urobíme žliabok, do ktorého uložíme 4 vajíčka uvarené natvrdo.
Šunku a petržlenovú vňať si nakrájame na malé kúsky a zmiešame v miske s krémovým syrom a nastrúhaným tvrdým syrom.
Túto zmes navrstvíme na mäso a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 35 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!