Mimoriadne chutná zapekaná zelenina: Dôkaz, že aj bezmäsité jedlo môže zasýtiť a chutiť dokonale, ideálny tip na rýchlu a chutnú večeru!

[mashshare]

Ak moje deti dostanú chuť na jedlo bez mäsa, tak voľba mnohokrát padne na tento famózny recept.

Známi si ho nevedia vynachváliť, recept som už posunula väčšine mojich kamarátok v okolí.

 

 

Vynikajúci recept na zapekanú zeleninu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 brokolicu

400 g karfiolu

1 ČL soli

2 PL mlieka

1 cibuľu

130 g papriky

2 paradajky

Na polevu:

 

 

3 vajcia

1 ČL soli

5 PL slnečnicového oleja

130 g múky

400 ml mlieka

kôpor

petržlenovú vňať

150 g tvrdého syra

Na omáčku:

3 PL majonézy

3 PL bieleho jogurtu

2 strúčiky cesnaku

kôpor

Postup:

Odkrojené ružičky z brokolice a karfiolu dáme do hrnca s vodou.

Pridáme soľ, mlieko.

Privedieme do varu a varíme ešte 2 minúty.

Na slnečnicovom oleji vysmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.

 

 

Uvarenú brokolicu s karfiolom vložíme do sklenenej formy na pečenie.

Polejeme slnečnicovým olejom, premiešame.

Pridáme smaženú cibuľu.

Potom na vrch pridáme nakrájanú papriku a paradajku.

 

 

V miske metličkou rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, olej, múku a dobre premiešame.

Potom pridáme časť mlieka, dobre zamiešame.

Pridáme druhú časť mlieka, nasekanú kôprovú a petržlenovú vňať.

Lyžicou zamiešame a zmes vylejeme na zeleninu vo forme.

 

 

Na vrch nasypeme na hrubo nastrúhaný tvrdý syr.

Formu dáme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Teraz si pripravíme omáčku.

Do malej misky pridáme majonézu, biely jogurt, roztlačený cesnak.

Dobre zamiešame.

 

 

Omáčku dochutíme nasekaným kôprom a môžeme servírovať spolu so zapekanou zeleninou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes