Ak moje deti dostanú chuť na jedlo bez mäsa, tak voľba mnohokrát padne na tento famózny recept.
Známi si ho nevedia vynachváliť, recept som už posunula väčšine mojich kamarátok v okolí.
Vynikajúci recept na zapekanú zeleninu z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 brokolicu
400 g karfiolu
1 ČL soli
2 PL mlieka
1 cibuľu
130 g papriky
2 paradajky
Na polevu:
3 vajcia
1 ČL soli
5 PL slnečnicového oleja
130 g múky
400 ml mlieka
kôpor
petržlenovú vňať
150 g tvrdého syra
Na omáčku:
3 PL majonézy
3 PL bieleho jogurtu
2 strúčiky cesnaku
kôpor
Postup:
Odkrojené ružičky z brokolice a karfiolu dáme do hrnca s vodou.
Pridáme soľ, mlieko.
Privedieme do varu a varíme ešte 2 minúty.
Na slnečnicovom oleji vysmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.
Uvarenú brokolicu s karfiolom vložíme do sklenenej formy na pečenie.
Polejeme slnečnicovým olejom, premiešame.
Pridáme smaženú cibuľu.
Potom na vrch pridáme nakrájanú papriku a paradajku.
V miske metličkou rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, olej, múku a dobre premiešame.
Potom pridáme časť mlieka, dobre zamiešame.
Pridáme druhú časť mlieka, nasekanú kôprovú a petržlenovú vňať.
Lyžicou zamiešame a zmes vylejeme na zeleninu vo forme.
Na vrch nasypeme na hrubo nastrúhaný tvrdý syr.
Formu dáme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Teraz si pripravíme omáčku.
Do malej misky pridáme majonézu, biely jogurt, roztlačený cesnak.
Dobre zamiešame.
Omáčku dochutíme nasekaným kôprom a môžeme servírovať spolu so zapekanou zeleninou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: