Pripravte si toto bravčové ražniči z rúry a máte chutný obed z jedného plechu.
Tento recept je menej prácny ako dobre známa klasika, keďže nič netreba napichávať na špíz.
Na chuti to však jedlu nijako neuberie a chutí skvele!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Inšpirujte sa aj vy týmto postupom z youtube.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
zemiaky
farebné papriky
3 cibule
2 klobásky
anglickú slaninu
mletú červenú papriku
soľ
čierne mleté korenie
drvenú rascu
slnečnicový olej
100 ml piva
tatársku omáčku
ajvar
kôpor
Postup:
Mäso si nakrájame na kocky a uložíme ho na plech.
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska.
Uložíme k mäsu na plech.
Všetku farebnú papriku si umyjeme, očistíme.
Nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky a uložíme na plech.
Klobásky si nakrájame na hrubšie kolieska.
Slaninku nakrájame na plátky a potom ešte na menšie kúsky.
Posypeme červenou mletou paprikou, drvenou rascou, soľou.
Nakoniec ešte na vrchu posypeme natrhaným kôprom.
Predtým, ako vložíme plech do rúry.
Ešte všetko polejeme slnečnicovým olejom, posypeme čiernym mletým korením a všetko dobre premiešame rukami.
Posledným krokom je pivo, ktorým všetko podlejeme.
Pečieme 30 minút pri 200 °C prikryté alobalom.
Potom odstránime alobal.
Pečieme ďalších 30 minút v teplovzdušnej rúre pri 200 °C.
Hotovo.
Môžeme servírovať a podávame s obľúbenou omáčkou – napríklad tatárskou alebo ajvarom.
Dobrú chuť!
Video návod: