Pre všetkých milovníkov fašírok dnes máme ďalší skvelý recept z mletého mäsa.
Vyskúšajte tieto hniezda s vajíčkom uprostred, ktoré sa zapekajú v rúre a skvele chutia napríklad s pečenými zemiakmi.
Lahodný obed, ktorý spestrí váš jedálniček!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup je veľmi jednoduchý a tento recept z youtube zvládne aj začiatočník!
Potrebujeme:
4 krajce toastového chleba
100 ml mlieka
1 mrkvu
2 cibule
500 g mletého mäsa
1 vajce + 6 vajec, ktoré použijeme na vrch
soľ
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
rastlinný olej
2 zemiaky
zväzok kôpru
70 g masla
2 strúčiky cesnaku
1/2 ČL soli
Postup:
Do misy si vložíme toastový chlieb, z ktorého sme odrezali kraje a zalejeme ho mliekom.
Necháme 10 minút stáť, aby chlieb nasiakol a zmäkol, potom ho roztlačíme.
Medzitým si očistíme a nastrúhame mrkvu, nadrobno nakrájame očistenú cibuľu, pridáme do misy aj mleté mäso a potom chlieb, z ktorého vytlačíme prebytočné mlieko.
Nakoniec ešte do misy rozklepneme jedno vajíčko, osolíme, okoreníme, opaprikujeme a vymiešame kompaktnú zmes.
Z mäsovej hmoty vyformujeme približne rovnako veľké fašírky, ktoré uložíme na vymastený plech a pomocou pohára do každej urobíme jamku.
Do každej jamky rozklepneme jedno vajíčko, plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.
Teraz si pripravíme zemiaky.
Vyberáme väčšie zemiaky, ktoré dobre umyjeme (netreba ich šúpať), urobíme do nich zárezy ako na videu a vložíme na vymastený plech.
Rovnako ako mäso ich pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.
V miske si zatiaľ vymiešame zmes, ktorú neskôr natrieme na zemiaky.
Vložíme do nej nasekaný kôpor, maslo, 2 strúčiky cesnaku, soľ a dobre vymiešame vidličkou.
Upečené hniezda naservírujeme na tanier, zemiaky pozdĺžne prekrojíme, natrieme pripravenou zmesou a dáme zapiecť ešte na 10 minút pri teplote 180 °C.
Hotovo.
Dobrú chuť!