Fantasticky chutný zákusok s čokoládou a penovým krémom.
Táto „Turecká torta“ podľa receptu z youtube je nielen veľmi chutná, ale viete ju skutočne jednoducho a rýchlo pripraviť.
Potrebujeme:
Na piškótu:
múka hladká – 80 gr
kakao – 30 gr
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
prášok do pečiva – 1 balenie
vajcia – 3 kusy
cukor – 180 gr
mlieko – 50 ml
rastlinný olej – 50 ml
glazúra:
kakao – 40 gr
cukor kr.- 50 gr
mlieko – 200 ml
maslo – 20 gr
krém:
smotana sladká 33% – 300 ml
smotanový syr – 100 gr
práškový cukor 3-4 lyžice
kakao – 1 polievková lyžica. lyžica
na zvlhčenie piškóty:
mlieko – 50 ml
Forma s rozmermi 24×24 cm
Postup:
V miske zmiešame sypké prísady – preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao.
Vymiešame.
Vajcia so štipkou soli vyšľaháme do peny.
Postupne do zmesi pridávame po častiach cukor.
Vmiešame mlieko, olej a premiešame.
Nakoniec pridáme sypkú zmes a ručne obe hmoty premiešame, aby nám vzniklo jednotné cesto bez hrudiek.
Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Nalejeme do nej cesto a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 30-35 minút.
Glazúra:
V kastróli rozmiešame mlieko s cukrom a kakaom. Preložíme na plameň a za stáleho miešania privedieme do varu.
Varíme asi 15-20 minút.
Zložíme z plameňa a vmiešame maslom – rozmiešame na hladkú zmes.
Pripravíme si krém:
Smotanu zmiešame so smotanovým syrom a cukrom. Vyšľaháme.
Nakoniec ručne vmiešame kakao.
Piškótu popicháme špáradlom.
Zvlhčíme mliekom.
Teraz natrieme krém.
Na krém nalejeme glazúru a necháme stuhnúť.
Podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: