Katova polievka je silný vývar z hovädzieho mäsa so zeleninou, ktorá sa pridáva až na konci varenia.
Ten, kto má rád pikantné jedlá, môže pridať namiesto červenej mletej drvené čili papričky.
Polievka je výborná aj po bujarých oslavách, pretože vás spoľahlivo postaví na nohy a dodá energiu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si ju teda podľa tohto receptu z youtube a potom už len vychutnávajte!
Potrebujeme:
3 cibule
1 kg hovädzieho krku
tymian
rozmarín
soľ
čierne mleté korenie
6 strúčikov cesnaku
2 PL bravčovej masti
70 g paradajkového pretlaku
červenú mletú papriku alebo čili
2 l hovädzieho vývaru
2 mrkvy
1/4 zeleru
4 menšie petržleny
1 žltú papriku
petržlenovú vňať
Postup:
Všetku cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.
Potom si zoberieme mäso a nakrájame ho na menšie kocky, ktoré posypeme rozmarínom, čerstvo pomletým čiernym korením, tymianom a soľou.
Cesnak si očistíme a nasekáme na malé kúsky.
Do hrnca si dáme masť, rozpustíme ju a orestujeme na nej cibuľku do sklovita.
Pridáme cesnak a spolu opekáme dozlatista.
Primiešame paradajkový pretlak.
Spolu opekáme ešte 5 minút.
Následne pridáme pripravené mäso s koreninami.
Restujeme ho, kým nepustí šťavu.
Pridáme veľkú lyžicu červenej mletej papriky alebo môžete pridať pálivú, ak máte v obľube pikantné jedlá.
Papriku restujte maximálne minútu – pozor na pripálenie!
Teraz všetko zalejeme hovädzím vývarom a ak máte odvahu, môžete pridať ešte trochu čili.
Varíme, kým mäso nezmäkne.
Všetku zeleninu si teraz očistíme a nakrájame na malé kocky.
Žltú papriku si umyjeme, očistíme a nakrájame takisto na malé kúsky.
Všetku zeleninu pridáme do polievky 15 minút pred dovarením.
Varíme pod pokrievkou na miernom ohni 15 minút, na záver ešte pridáme nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.
Hotovo.
Môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!