Posuňte pečené kuracie stehná na vyšší level a pripravte ich podľa tohto postupu.
Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása a preto ani v tomto recepte nečakajte žiadne exotické prísady.
Možno sa vám to bude zdať zvláštne, ale tajomstvo tkvie v soli a cukre.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept z portálu gotujmy a presvedčte sa, že tie najjednoduchšie prísady sú nakoniec tie najlepšie.
Túto marinádu na stehienka používala aj moja známa, pani kuchárka ešte za bývalého režimu a vždy na ne bola fronta!
Potrebujeme:
7 kuracích stehien
asi 2 litre vody
4 PL kryštálového cukru
4 PL soli
Postup:
Do hrnca si nalejeme 2 litre vody.
Privedieme do varu.
Potom pridáme 4 lyžice cukru a 4 lyžice soli.
Premiešame, aby sa prísady rozpustili.
A po niekoľkých minútach vypneme.
Necháme vychladnúť a do tohto nálevu vložíme kuracie stehná.
Všetky stehná by mali byť úplne ponorené, takže ak máte marinády málo, pripravte si jej viac.
Hrniec so stehnami prikryjeme.
Vložíme do chladničky na 12 hodín, takže je najlepšie si ich pripraviť už večer a nechať ich stáť cez noc.
Po uplynutí tejto doby vyberieme mäso z hrnca.
Osušíme ho.
Pridáme obľúbené korenie.
Upozornenie:
Nepridávajte už žiadnu soľ a dbajte na to, aby ju neobsahovala ani koreniaca zmes, ktorou budete stehienka potierať.
Takto pripravené stehienka môžete vysmážať, piecť, grilovať, aj údiť.
Výborne chutia najmä po dochutení tymianom, oreganom, majoránom alebo sladkou paprikou.
Hodí sa k nim aj mrkva, cibuľa, cesnak a petržlen.
Podávajte s obľúbenou prílohou – pečenými zemiakmi, hranolkami alebo sladkými zemiakmi a výborne chutia aj s ryžou a zeleninovou oblohou.
Výborne sa k nim bude hodiť napríklad uhorkový šalát a toto jedlo môžete doplniť aj o grilovanú zeleninu.
Dobrú chuť!