Hľadáte dezert na sobotné popoludnie? Vyskúšajte zlatú klasiku v zrýchlenej podobe – vynikajúcu šľahačkovú bábovku. Je úžasne jemná, vláčna a nadýchaná. Presne taká, aká má perfektná bábovka byť! :-)
Potrebujeme:
250 m smotany na šľahanie
250 g kryštálového cukru
3 vajcia
300 g hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice kakaa
Postup:
Vajcia rozmiešame so smotanou. Do tejto zmesi pridáme múku, cukor a prášok do pečiva.
Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú vymastíme a vysypeme múkou.
Do formy nalejeme 2/3 cesta. Potom do zvyšného cesta vmiešame kakao a nalejme na svetlé cesto. Pomocou špajle môžeme vytvoriť z oboch farieb špirálovitý vzor, bábovka bude ešte krajšia.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150-160 stupňov, kým bábovka nie je na povrchu zlatistá.
Bábovku môžeme posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)