Ak nemáte veľa času a náhle ste dostali chuť na niečo lahodné, tak rozhodne odporúčame tento recept.
Jemné zemiakové krokety vás dokonale zasýtia a stačí vám len pár ingrediencií.
Jednoduchý recept na chrumkavú dobrotu z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 veľké varené zemiaky (500 g)
soľ
mletú červenú papriku
čierne korenie
petržlenovú vňať
2 PL kukuričného škrobu
Na obalenie:
1 vajce
štipku soli
strúhanku
1 PL parmezánu
petržlenovú vňať
Postup:
V miske roztlačíme zemiaky na kašu, pridáme soľ, mletú papriku, korenie, petržlenovú vňať a všetko premiešame.
Ďalej pridáme kukuričný škrob, zamiešame a rukami vymiesime hladké cesto.
Cesto na tvrdej podložke rozkrojíme na 5 častí, ktoré potom rukami rozvaľkáme na šúľanec.
Každú časť cesta na výšku pod seba roztlačíme vidličkou (viď video).
Cesto rozdelíme na 4 menšie časti. Do menšej misky pridáme vajce, štipku soli a vidličkou rozšľaháme.
Do ďalšej misky si pripravíme strúhanku, pridáme parmezán, petržlenovú vňať a všetko poriadne premiešame.
Cesto najprv namočíme vo vajíčku a potom dôkladne obalíme v strúhankovej zmesi.
Nakoniec ho vysmažíme v horúcom oleji na panvici dozlatista zo všetkých strán.
Po vysmažení uložíme krokety na servítku na tanieri, aby sa nám vpil olej.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: