Chrumkavá večera, ktorú pripravíte za pár minút. Tieto skvelé pizza jednohubky obsahujú všetko, čo na klasickej pizze máme radi – lahodný syr, kolieska klobásy a voňavý cesnak. Ako základ tejto pochúťky poslúži bageta narezaná na kolieska, aj preto je príprava tohto skvelého jedla skutočne jednoduchá a rýchla.Budte si istí, že jeden kúsok tejto dobroty vám rozhodne nebude stačiť! :-)
Potrebujeme:
Bagetu (60 cm dlhú, prípadne niekoľko menších)
½ šálky roztopeného masla
1 prelisovaný cesnak
1 ½ šálky strúhaného syru
1/3 šálky rajčinovej omáčky na pizzu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
120 g obľúbenej klobásy nakrájanej na kolieska (príp. suchú salámu)
¼ červenej cibule nakrájanej na drobno
½ lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Bagetu nakrájame na kolieska hrubé cca 2 cm. Maslo zmiešame s cesnakom a touto zmesou potrieme každý kúsok nakrájanej bagety. Trochu cesnakového masla odložíme na neskôr.
Bagetové kolieska potrieme rajčinovou omáčkou a nasypeme na ne kúsky cibule a syr. Na vrch uložíme kolieska klobásy.
Takto pripravené kolieska naukladáme na seba (cca 6-7 kusov). Potom kolieska preložíme do zapekacej misy (viď obrázok).
Zvrchu potrieme kolieska zvyšným maslom a misu zakryjeme alobalom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ďalších 10 minút, kým bagety nie sú na povrchu zlatisté.
Posypeme petržlenovou vňaťou a servírujeme ešte teplé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: recipetineats