Nevyhadzujem starý chlieb, ja ho používam týmto spôsobom a je z toho nadšená celá rodina.
Vynikajúci recept, ktorý je lacný a zasýti celú rodinu. Navyše, je to aj veľká pochúťka.
Potrebujeme:
120 g staršieho chleba (polovica)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
1,5 šálky mlieka (300 ml)
45 g syra feta nastrúhaného (1 šálka)
štvrtina trsového kôpru
30 g oleja (5 lyžíc)
1 čajová lyžička čierneho korenia (3 g)
soľ
1 čajová lyžička červenej papriky (4 g)
1 čajová lyžička kajenského korenia (2 g)
K vyššie uvedenému
50 g syra čedar (pol pohára)
Postup:
Chlebík si natrháme na drobnejšie kúsky.
Ak nemáte chlieb, použite aj žemle, prípadne bagetu alebo staršie rožky.
Teraz si pripravíme zmes na zaliatie:
V miske zmiešame vajcia s mliekom.
Pridáme olej a premiešame.
Kôpor umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno.
Pridáme do zmesi a premiešame.
Nakoniec pridáme aj soľ, korenie a červenú papriku.
Zamiešame aj strúhaný syr – feta alebo iný mäkší syr.
Teraz chlebík zmiešame s vaječnou zmesou.
Pripravíme si panvicu s hrubším dnom a vymastíme ju maslom.
Na panvicu nanesieme chlebovú zmes a rovnomere rozložíme po celom povrchu.
Prikryjeme pokrievkou a dáme na mierny plameň a necháme piecť 8-10 minút.
Potom obrátime pomocou taniera.
Necháme zapiecť už odokryté.
Nakoniec len posypeme syrom a počkáme, kým sa roztopí.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: