Červená kapusta ešte nechutila tak dobre a navyše je veľmi zdravá.
Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept, výsledkom budete nadšení!
Kapusta je chrumkavá, hodí sa do šalátov, aj ako zeleninová príloha k jedlám.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Túto kapustu podľa receptu z youtube môžete jesť už po jednom dni.
Zdravotné výhody červenej kapusty:
Podporuje imunitný systém
Ochraňuje bunky pred voľnými radikálmi
Chráni telo pred zápalmi a infekciami – antiseptické účinky
Zlepšuje trávenie
Podporuje prečisťovanie hrubého čreva
Pravidelná stolica
Močopudný účinok
Zvyšuje imunitu „Céčková bomba“
Kyselina listová podporuje správny vývoj plodu počas tehotenstva
Podporuje tvorbu červených krviniek
Detoxikácia tela
Podpora rýchlosti metabolizmu
Odstraňuje nadbytočnú vodu z tela
Prevencia proti rakovine
Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam
Prevencia proti Diabetesu
Prevencia proti Osteoporóze
Prevencia proti zápche
Prevencia proti obličkovým kameňom
Recept na najchutnejšiu kapustu, ktorá vydrží až 2 mesiace
Potrebujeme:
1,5 kg červenej kapusty
1 PL kamennej soli (20 g)
200 ml jablčného octu
2 stredne veľké citróny
Postup:
Umytú a osušenú kapustu si prekrojíme na 4 časti a potom ju nakrájame najemno.
Hlúby odstránime.
Ak chcete kapustu nakrájať najemno, môžete na to použiť škrabku na zeleninu.
Ale ak ju nakrájate nožom, bude chrumkavá.
Dva stredne veľké citróny si odšťavíme a šťavou polejeme kapustu.
Teraz na kapustu nasypeme kamennú soľ (môžete použiť aj morskú soľ) a nalejeme aj jablčný ocot.
Kapustu následne 3 – 4 minúty miešame rukami, aby sa uvoľnila šťava a trochu zmäkla.
Pripravíme si sterilizované poháre s objemom 600 ml a naplníme ich až do hora kapustou.
Nakoniec do každého pohára nalejeme aj šťavu, ktorú kapusta pustila.
Okraje pohárov utrieme dosucha a pevne uzavrieme viečkom.
Následne ich otočíme hore dnom a necháme ich takto stáť 1 hodinu.
Už na druhý deň je kapusta pripravená na konzumáciu, má úžasnú farbu a výborne chutí.
Skladujte ju na chladnom a tmavom mieste.
Vydrží asi 2 mesiace.
Po otvorení viečka ju skladujte v chladničke.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/6EETZWJ2szU