Tajomstvo najchutnejšej červenej kapusty: Pripravte ju podľa tohto receptu a budete nadšení!

[mashshare]

Červená kapusta ešte nechutila tak dobre a navyše je veľmi zdravá.

 

 

Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept, výsledkom budete nadšení!

Kapusta je chrumkavá, hodí sa do šalátov, aj ako zeleninová príloha k jedlám.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Túto kapustu podľa receptu z youtube môžete jesť už po jednom dni.

Zdravotné výhody červenej kapusty:

Podporuje imunitný systém

Ochraňuje bunky pred voľnými radikálmi

Chráni telo pred zápalmi a infekciami – antiseptické účinky

Zlepšuje trávenie

Podporuje prečisťovanie hrubého čreva

Pravidelná stolica

Močopudný účinok

Zvyšuje imunitu „Céčková bomba“

Kyselina listová podporuje správny vývoj plodu počas tehotenstva

Podporuje tvorbu červených krviniek

Detoxikácia tela

Podpora rýchlosti metabolizmu

Odstraňuje nadbytočnú vodu z tela

Prevencia proti rakovine

Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam

Prevencia proti Diabetesu

Prevencia proti Osteoporóze

Prevencia proti zápche

Prevencia proti obličkovým kameňom

Recept na najchutnejšiu kapustu, ktorá vydrží až 2 mesiace

 

 

Potrebujeme:

1,5 kg červenej kapusty

1 PL kamennej soli (20 g)

200 ml jablčného octu

2 stredne veľké citróny

Postup:

Umytú a osušenú kapustu si prekrojíme na 4 časti a potom ju nakrájame najemno.

Hlúby odstránime.

Ak chcete kapustu nakrájať najemno, môžete na to použiť škrabku na zeleninu.

Ale ak ju nakrájate nožom, bude chrumkavá.

 

 

Dva stredne veľké citróny si odšťavíme a šťavou polejeme kapustu. 

Teraz na kapustu nasypeme kamennú soľ (môžete použiť aj morskú soľ) a nalejeme aj jablčný ocot. 

Kapustu následne 3 – 4 minúty miešame rukami, aby sa uvoľnila šťava a trochu zmäkla.

 

 

Pripravíme si sterilizované poháre s objemom 600 ml a naplníme ich až do hora kapustou.

Nakoniec do každého pohára nalejeme aj šťavu, ktorú kapusta pustila. 

Okraje pohárov utrieme dosucha a pevne uzavrieme viečkom.

 

 

Následne ich otočíme hore dnom a necháme ich takto stáť 1 hodinu. 

Už na druhý deň je kapusta pripravená na konzumáciu, má úžasnú farbu a výborne chutí.

Skladujte ju na chladnom a tmavom mieste.

Vydrží asi 2 mesiace.

 

 

Po otvorení viečka ju skladujte v chladničke. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/6EETZWJ2szU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes