Potešte svojich blízkych mimoriadne chutnými chrumkavými kuracími krídelkami.
Pripravte lahodnú večeru pre celú rodinu, ktorá vám bude vďačná za tento nevšedný kulinársky zážitok.
Vďaka tomuto receptu z youtube si pripravíme chutné dobrodružstvo v podobe pečených krídeliek.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg kuracích krídeliek
3 PL kukuričného škrobu
2 ČL cesnakového prášku
2 lyžičky mletej papriky
1/4 lyžičky mletých chilli papričiek
1 1/2 lyžičky soli
čierne korenie
Na omáčku:
100 g pikantnej omáčky (prípadne kečupu alebo paradajkovej omáčky)
2-3 lyžice medu
70 g masla
korenie
soľ podľa chuti
Na šalát:
200 g červenej kapusty
200 g bielej kapusty
1 červenú cibuľu
1 paradajku
1/2 červenej papriky
uhorku
1/2 jablka
1 mrkvu
šťavu z 1/2 citróna
80 g kyslej smotany
Na dip:
40 g majonézy
20 g horčice
1 strúčik cesnaku
čierne korenie
Postup:
Na začiatok je najdôležitejšie osušiť krídelka kuchynskou servítkou a potom ich nakrájame na polovicu.
Do väčšej misy si pripravíme kukuričný škrob, pridáme cesnakový prášok, mletú papriku, mleté chilli papričky a všetko premiešame.
Potom do zmesi pridáme kuracie krídelka, soľ, čierne korenie a krídla dobre premiešame so zmesou.
Krídelká uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme ich piecť na 50 minút pri teplote 200°C.
Na miernom ohni do hrnca pridáme pikantnú omáčku, med a za miešania privedieme do varu.
Ďalej pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.
Nasypeme korenie a soľ, zamiešame a necháme 2-3 minúty podusiť.
Po 30-ich minútach otočíme krídelka v rúre a necháme ich piecť ďalších 20 minút.
Najemno nakrájame bielu a červenú kapustu a vložíme ju do misy, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajku, červenú papriku, uhorku, jablko, nastrúhanú mrkvu a pokvapkáme šťavou z citróna.
Do menšej misky zmiešame kyslú smotanu s majonézou a horčicou, pridáme vylisovaný strúčik cesnaku a všetko spolu poriadne zamiešame.
Takto pripravenú zmes nalejeme do šalátu, dochutíme čiernym korením a všetko premiešame.
Po upečení vyberieme krídelka z trúby, polejeme omáčkou a môžeme ich ešte piecť 3-7 minút pri teplote 220°C, aby omáčka skaramelizovala.
A môžeme spolu so šalátom servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: