Ak ste si doteraz netrúfli pripraviť domáci karamel, pretože ste mali obavy, že by sa vám pripálil, máme pre vás jednoduchý postup, s ktorým ho zvládne aj začiatočník.
Karamel má výbornú konzistenciu a môžete ho použiť napríklad ako polevu na zmrzlinu, dezerty a pod.
Príprava vôbec nie je zložitá a výsledok je fantastický!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Podľa tohto receptu z youtube potrebujete na výrobu týchto 5 surovín…
Potrebujeme:
3 lyžice vody
180 g kryštálového cukru
200 ml šľahačkovej smotany
20 g masla
vanilkovú arómu
Postup:
Na suchú rozohriatu panvicu si nalejeme vodu.
Nasypeme kryštálový cukor.
Necháme chvíľu bez miešania stáť.
Ide o to. aby cukor nasiakol vodou.
Následne trochu premiešame pomocou trasenia panvice.
Počkáme, kým cukor začne bublinkovať a jemne hnednúť.
Karamel pripravujeme na miernom ohreve, aby nám nezhorel.
Miešame ho pomocou panvice zo strany na stranu, kým nie je krásne zlatistý.
Teraz ho odstavíme zo sporáka.
Za stáleho miešania nalejeme šľahačkovú smotanu.
Keď je karamelová hmota kompaktná, zapracujeme do nej ešte zmäknuté maslo.
Nakoniec pridáme trochu vanilkovej esencie.
Dobre premiešame.
Hotovo.
Takto jednoducho si pripravíte vynikajúci karamel.
Dobrú chuť!
Video návod: