Vynikajúce vianočné pečivo, ktoré sa rozpadá v ústach a príprava cesta trvá len 3 minútky.
Vždy keď sa vyjedia z misy, pripravím si novú dávku a upečiem ďalšie.
Nenáročný recept pre zaneprázdnené gazdinky!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Inšpirujte sa aj vy týmto receptom z portálu retete-usoare a o vianočné koláčiky máte postarané.
Potrebujeme:
230 g zmäknutého masla
100 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
štipku soli
250 g hladkej múky
50 g kukuričného škrobu
4 – 5 PL mlieka alebo šľahačkovej smotany
Na zdobenie:
150 g čokolády
30 g mletých vlašských orechov
30 g kokosových vločiek
Postup:
Do misky si vložíme zmäknuté maslo, pridáme práškový cukor, soľ a vanilkový cukor.
Vyšľaháme do nadýchanej hmoty.
Pridáme kukuričný škrob, aj múku.
Miesime mixérom pri nízkych otáčkach.
Následne po častiach pridávame mlieko alebo šľahačku.
Cesto si preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech pokrytý papierom na pečenie tvarujeme rôzne tvary.
Koláčiky pečieme v predhriatej rúre na strednej mriežke pri teplote 200 °C asi 10 – 12 minút.
Po vytiahnutí z rúry ich necháme vychladnúť.
Potom ich môžeme len poprášiť práškovým cukrom alebo ozdobiť čokoládou s mletými orechmi, či kokosom.
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli.
Každú sušienku namočíme do čokolády a potom posypeme mletými orechmi alebo kokosom.
Ozdobené sušienky preložíme na papier na pečenie a necháme stáť, kým čokoláda nestuhne.
Podávame k čaju, ku káve, k mlieku alebo naservírujeme na misu s ostatnými koláčikmi na vianočný stôl.
Dobrú chuť!