Vynikajúce tvarohové langoše plnené zemiakovou plnkou: Netradičný recept bez droždia a ich veľkou výhodou je, že sú raz dva hotové!

[mashshare]

Keď vyskúšate tieto netradičné langoše z tvarohového cesta, budete nadšení.

Nepotrebujete žiadne droždie a netreba čakať, kým cesto nakysne. 

Skvele chutia a na stole sú za pár minút!

Tento recept z youtube si okamžite ukladáme medzi obľúbené. 

Cesto je hotové doslova za 10 minút a príprava plnky je tiež veľmi jednoduchá.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka tvarohu budú langoše extrémne nadýchané a fantasticky chutné.

Potrebujeme:

250 g tvarohu

2 vajcia

3 PL kyslej smotany

1 PL kryštálového cukru

2 PL rastlinného oleja

1/2 ČL soli

1/2 ČL sódy bikarbóny

300 g hladkej múky

Na plnku:

700 g zemiakov

1 vajce

1/2 ČL soli

30 g masla

50 ml mlieka

1 cibuľu

3 PL rastlinného oleja

Postup:

V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkami, soľou, cukrom.

Miešame vidličkou, kým nám nevznikne hladká hmota. 

 

Pridáme kyslú smotanu, hneď za ňou sódu bikarbónu a následne olej.

Opäť všetko dôkladne vymiešame. 

 

 

Nakoniec zapracujeme múku, vymiesime cesto a necháme ho odpočívať 10 minút prikryté potravinárskou fóliou. 

Zemiaky na plnku si ošúpeme, nakrájame a a vložíme do hrnca s vodou.

Uvaríme ich do mäkka. 

 

 

Potom ich scedíme, preložíme do misy a zmiešame ich so zmäknutým maslom. 

 

 

Dobre ich roztlačíme, pridáme vajíčko, soľ, korenie, mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame. 

Na panvicu si pridáme trocha oleja a osmažíme si nadrobno pokrájanú cibuľku.

Tú následne primiešame do zemiakovej plnky.

 

 

Cesto si teraz preložíme na pracovnú dosku a rozrežeme ho na 12 približne rovnakých častí. 

Jednotlivé kúsky vygúľame a potom každú cestovú guľku vyvaľkáme. 

 

 

Následne navrstvíme asi lyžicu zemiakovej plnky, zabalíme ju do cesta a opatrne roztlačíme na hrubšiu placku. 

Takto si spracujeme každý kúsok cesta s plnkou a následne ich vysmažíme z oboch strán dozlatista.  

Uložíme ich na papierové utierky, aby vsiakol prebytočný olej a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes