Keď vyskúšate tieto netradičné langoše z tvarohového cesta, budete nadšení.
Nepotrebujete žiadne droždie a netreba čakať, kým cesto nakysne.
Skvele chutia a na stole sú za pár minút!
Tento recept z youtube si okamžite ukladáme medzi obľúbené.
Cesto je hotové doslova za 10 minút a príprava plnky je tiež veľmi jednoduchá.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka tvarohu budú langoše extrémne nadýchané a fantasticky chutné.
Potrebujeme:
250 g tvarohu
2 vajcia
3 PL kyslej smotany
1 PL kryštálového cukru
2 PL rastlinného oleja
1/2 ČL soli
1/2 ČL sódy bikarbóny
300 g hladkej múky
Na plnku:
700 g zemiakov
1 vajce
1/2 ČL soli
30 g masla
50 ml mlieka
1 cibuľu
3 PL rastlinného oleja
Postup:
V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkami, soľou, cukrom.
Miešame vidličkou, kým nám nevznikne hladká hmota.
Pridáme kyslú smotanu, hneď za ňou sódu bikarbónu a následne olej.
Opäť všetko dôkladne vymiešame.
Nakoniec zapracujeme múku, vymiesime cesto a necháme ho odpočívať 10 minút prikryté potravinárskou fóliou.
Zemiaky na plnku si ošúpeme, nakrájame a a vložíme do hrnca s vodou.
Uvaríme ich do mäkka.
Potom ich scedíme, preložíme do misy a zmiešame ich so zmäknutým maslom.
Dobre ich roztlačíme, pridáme vajíčko, soľ, korenie, mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame.
Na panvicu si pridáme trocha oleja a osmažíme si nadrobno pokrájanú cibuľku.
Tú následne primiešame do zemiakovej plnky.
Cesto si teraz preložíme na pracovnú dosku a rozrežeme ho na 12 približne rovnakých častí.
Jednotlivé kúsky vygúľame a potom každú cestovú guľku vyvaľkáme.
Následne navrstvíme asi lyžicu zemiakovej plnky, zabalíme ju do cesta a opatrne roztlačíme na hrubšiu placku.
Takto si spracujeme každý kúsok cesta s plnkou a následne ich vysmažíme z oboch strán dozlatista.
Uložíme ich na papierové utierky, aby vsiakol prebytočný olej a môžeme podávať.
Dobrú chuť!