Spravte radosť sebe a svojim deťom týmito úžasnými domácimi šiškami.
Tento jednoduchý a rýchly recept si určite odložte medzi obľúbené, pretože deti budú tieto šišky pýtať znova a znova.
Lahodná maškrta, ktorej neodolajú ani dospelí.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto prehľadného receptu z youtube a určite sa podaria!
Potrebujeme:
200 ml mlieka
1 vajce
1 PL kryštálového cukru
2 PL olivového oleja
1/3 ČL lyžičky soli
10 g prášku do pečiva
380 g hladkej múky
Na plnku:
400 ml mlieka
20 g pšeničného alebo kukuričného škrobu
80 g kryštálového cukru
80 g bielej čokolády
1 PL masla
5 g vanilkového cukru
Na polevu:
140 g mliečnej čokolády
cukrovú posýpku
Postup:
Do väčšej misky pridáme mlieko, vajce, cukor, olivový olej a všetko dobre premiešame.
Potom pridáme múku, prášok do pečiva, štipku soli, zmes najprv premiešame vareškou.
Potom vymiesime rukami.
Cesto prikryjeme a necháme ho 5 minút stáť.
Následne ho rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
Ako formičku na vyrezávanie použijeme 1,5 l PET fľašu, z ktorej odrežeme vrch približne v jednej tretine.
Cesto vykrojíme hrubšou časťou fľašky a na vykrojenie kruhu v strede cesta použijeme hrdlo fľašky.
Takto vykrojené šišky vysmažíme v rozhorúčenom oleji na panvici dozlatista.
Poukladáme ich na servítkou vystlaný tanier alebo na mriežku, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.
Do menšieho hrnca pridáme mlieko, cukor, škrob, múku a zmes dobre premiešame.
Hrniec položíme na mierny oheň a obsah za stáleho miešania varíme, kým nám nevznikne hustý krém.
Potom pridáme maslo, nalámanú bielu čokoládu, vanilkový cukor a miešame, kým sa nám neroztopí maslo.
Keď sa nám rozpustí maslo, hrniec odstavíme z ohňa, krém miešame a počkáme, kým nevychladne.
Pomocou striekačky prípadne cukrárskeho vrecka vytlačíme krém do šišky (šišky môžeme aj prekrojiť a krém dať medzi).
Šišky ponamáčame v roztopenej čokoláde a posypeme ich cukrovou posýpkou.
Lahodné, krémom plnené šišky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: