Fantastická torta z jemného kakaového cesta, fantastického tvarohového krému a lahodnej karamelovej polevy s orechmi naloženými v mede. Jednoducho dokonalý dezert na nedeľné popoludnie.
Potrebujeme:
4 lyžice kryštálového cukru
125 g masla
1 lyžičku prášku do pečiva
300 g hladkej múky
2 lyžice kakaového prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
Náplň:
500 g jemného tvarohu
40 g škrobu
1 bal. vanilkového cukru
2 lyžice kryštálového cukru
3 vajcia
½ šálky kyslej smotany
Poleva:
380 g karamelového kondenzovaného mlieka
50 g arašidov alebo mandlí
3 lyžice medu
Postup:
V miske zmiešame múku so zmäknutým maslom, 4 lyžicami cukru, kakaom a práškom do pečiva. Premiešame vidličkou tak, aby sa všetky prísady prepojili a vznikla drobivá zmes. Potom pridáme 1 vajce a cesto vypracujeme rukami. Zabalíme do fólie a kým pripravíme náplň, vložíme do chladničky.
Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a škrobom. 3 vajcia zmiešame s cukrom, pridáme kyslú smotanu a zmiešame s tvarohovou zmesou. Náplň je pripravená.
Pripravíme si menšiu tortovú formu s priemerom 22 cm. Formu vymažeme maslom.
Do formy navrstvíme cesto – vtlačíme ho rovnomerne na dno a po okrajoch formy. Na cesto navrstvíme náplň a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme 50 minút, pri teplote 180 stupňov.
Orechy zmiešame s medom. Na vychladnutý koláč natrieme kondenzované mlieko a nakoniec aj medové orechy, tak, že ich rovnomerne rozložíme po obvode torty. Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom