Vďaka tomuto receptu z youtube si pripravíte úžasné linecké pečivo, ktoré si môžete vychutnať nielen cez sviatky.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
200 g kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 žĺtky
1 vajce
250 g masla
1 lyžičku prášku do pečiva
šťavu z jedného pomaranča
nastrúhanú pomarančovú kôru (chemicky neošetrenú)
100 g bielej čokolády
2 PL smotany na šľahanie
práškový cukor na posypanie
pomarančovú šťavu + práškovú želatínu (množstvo podľa návodu uvedeného na obale)
Postup:
Do malej misky nastrúhame pomarančovú kôru a potom do nej vytlačíme šťavu z pomaranča.
Do ďalšej misky pridáme zmäknuté maslo, cukor, šťavu s nastrúhanou kôrou z pomaranča.
Zmes rozšľaháme pomocou mixéra.
Postupne počas šľahania pridávame 2 žĺtky a jedno celé vajce.
Do zmesi preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a šľaháme, kým nám nevznikne husté cesto.
Cesto vyberieme z nádoby, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Do veľkého pohára s horúcou vodu zamiešame práškovú želatínu s pomarančovou šťavou a necháme napučať.
Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme ho na 2 časti a rozvaľkáme.
Pomocou vykrajovačiek rôznych tvarov si vykrojíme koláčiky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech s cestom dáme do predhriatej rúry na 170°C na 10-12 minút.
Nalámanú bielu čokoládu zalejeme horúcou šľahačkou a zamiešame.
Čokoládový krém pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme po krajoch cesta a pomocou neho zlepíme 2 časti cesta na seba.
Do vykrojenej časti v strede koláčikov nalejeme pomarančovú želatínu.
Nakoniec posypeme tieto úžasné koláčiky práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: