Vyskúšajte tento obľúbený recept na pečené rebierka podľa postupu z youtube a budete sa zalizovať.
Špecialita, ktorou potešíte hostí, aj rodinu!
Potrebujeme:
6 veľkých rebier
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 PL sójovej omáčky
1 PL horčice
1 PL francúzskej horčice
2 PL kečupu
1 PL medu
čierne mleté korenie
Ďalej:
6 zemiakov
soľ
4 PL kyslej smotany
kôpor
2 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
Postup:
Rebrá vcelku si rozdelíme na menšie kusy a do misky si nalejeme sójovú omáčku, horčicu, francúzsku horčicu, kečup, med.
Všetko dobre premiešame a v tejto marináde dobre obalíme každý kus rebra.
Potom misu s rebrami prikryjeme potravinárskou fóliou.
Takto necháme marinovať 20 – 30 minút.
Pripravíme si zemiaky:
Do hrnca s vodou dáme umyté zemiaky v šupke.
Osolíme a uvaríme do mäkka.
Do samostatnej misky si dáme smotanu.
Pridáme nadrobno nasekaný kôpor, nahrubo nastrúhaný syr a prelisovaný cesnak.
Dobre premiešame.
Uvarené zemiaky pokrájame na hrubšie kolieska aj so šupkou.
Naukladáme ich do vymasteného pekáča a navrstvíme na ne pripravenú smotanovú zmes.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 10 – 12 minút.
Druhý pekáč si vymastíme.
Uložíme naň vedľa seba rebierka a polejeme ich zvyškom marinády.
Následne rebierka prikryjeme vlhkým papierom na pečenie, alobalom.
Takto pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 40 minút.
Hotovo.
Pečené rebierka servírujeme s pečenými zemiakmi.
Prajeme dobrú chuť!