Aj vy ste fanúšikom sladkej lieskovcovo – čokoládovej nátierky? Dnes vám ukážeme. ako si pripraviť vlastnú – domácu verziu tejto skvelej pochúťky. Vychutnajte si poctivú chuť čokolády a orieškov bez konzervantov, umelých farbív či iných chemických prísad. Domácej výrobe sa jednoducho nič nevyrovná!
Potrebujeme:
1 šálku lieskových orieškov bez šupky
2 šálky cukru
2 šálky mlieka
2 vajcia
3 lyžice kakaa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 lyžice hladkej múky
1 lyžicu zmäknutého masla
Postup:
Oriešky dáme na pavicu a restujeme cca 10 – 15 minút. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom oriešky preložíme do kuchynského robota a mixujeme, kým nezískame hladkú hmotu.
V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a postupne pridávame kakao, múku, maslo a rozmixované oriešky.
Mliekom dáme ohriať na sporák. Keď je horúce, pomaly doň pridávame orieškovo-vajíčkovú hmotu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Výsledná hmota by mala byť hladká, avšak pokiaľ sme takúto hmotu nezískali, jednoducho si pomôžeme kuchynským robotom, v ktorom hmotu rozmixujeme do hladka.
Krém navrstvýme do skleneného pohára a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: povar