Ak patríte k labužníkom, ktorí milujú pečené bravčové koleno, vyskúšajte tento recept z youtube.
Vďaka tejto marináde chutí lepšie, ako kedykoľvek predtým!
Potrebujeme:
2 kg bravčového kolena
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na marinádu č. 1:
3 ČL soli
mleté čierne korenie
20 ml octu
30 ml oleja
Na marinádu č. 2:
3 PL sójovej omáčky
1 ČL horčice
2 PL medu
Postup:
Ako prvé si zoberieme bravčové koleno a spredu ho na niekoľkých miestach prepichneme nožom.
Vďaka tomu sa marináda lepšie dostane do mäsa.
Teraz si zoberieme misku a nalejeme do nej 20 ml octu.
Následne pridáme 30 ml rastlinného oleja, soľ, mleté čierne korenie.
Všetko dobre premiešame.
Takto vzniknutú marinádu najskôr nalejeme do narezaných dutín v kolene a potom ňou potrieme aj vrch.
Mäso zabalíme do papiera na pečenie, rozložíme niekoľko vrstiev alobalu a zabalíme ho ešte aj doňho.
Alobal dobre pritlačíme, aby v ňom bolo čo najmenej vzduchu.
Takto zabalené mäso vložíme do predhriatej rúry na teplotu 200 °C a pečieme 2 hodiny.
Medzitým si pripravíme druhú marinádu.
Do misky si najskôr nalejeme sójovú omáčku.
Pridáme horčicu a med.
Všetko dobre premiešame.
Koleno po 2 hodinách pečenia rozbalíme.
Potrieme druhou marinádou a následne dopečieme 30 minút pri 200 °C, pričom ho už necháme rozbalené.
Hotové koleno má chrumkavú kôrku a zvnútra je veľmi jemné a šťavnaté.
Stačí ho už len nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: