Tento dezert doma voláme aj veterník XXL.
Vďaka tomuto jednoduchému receptu z youtube si pripravíte neuveriteľne chutný pudingový koláč.
Potrebujeme:
Na puding:
2 vajcia
vanilkový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g cukru
70 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
Na cesto:
100 ml vody
100 ml mlieka
štipku soli
1 lyžičku cukru
80 g masla
120 g múky
3-4 vajcia (podľa veľkosti)
olúpané mandle
práškový cukor
Postup:
Do menšieho hrnca pridáme vajcia a rozšľaháme ich.
Za miešania postupne pridáme cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a mlieko.
Zmes uvaríme dohusta na strednom ohni za stáleho miešania.
Puding vylejeme do väčšej misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme dobre vychladnúť.
Do hrnca pridáme vodu, mlieko, štipku soli, cukor, maslo a zohrievame, kým sa nerozpustí.
Potom pridáme múku, kým nám cesto nezhustne a za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.
Potom cesto preložíme do misky, kde ho približne na 3 minúty necháme vychladnúť.
V ďalšej miske rozšľaháme vajcia, ktoré potom postupne vmiešame do cesta.
Na papier na pečenie si obkreslíme kruh o priemere 18 cm.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a na kruhu na papieri ním navrstvíme 3 vrstvy na seba (viď video).
Zo zvyšku cesta sa dajú vytvoriť pusinky.
Cesto pomastíme zvyškom rozšľahaného vajíčka, posypeme lúpanými mandľami.
Dáme piecť pri 180°C na 30-40 minút.
Necháme ho mierne vychladnúť a rozrežeme vodorovne na polovicu.
Do väčšej misky pridáme maslo, ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote a mixérom ho rozšľaháme na penu.
Postupne za stáleho šľahania pridávame puding a výsledný krém preložíme do cukrárskeho vrecka.
Upečené cesto položíme do formy na koláč.
Postupne nanášame puding, na ktorý uložíme vrchnú časť cesta s mandľami.
Koláč necháme vychladiť v chladničke minimálne 3 hodiny,.
Potom ho posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU