V cesnaku a zázvore sasa ukrýva liečivá sila, ktorá pomáha pri rôznych zdravotných ťažkostiach.
Tento prírodný liek podľa návodu z youtube pomáha detoxivať organizmus, lieči dýchacie ťažkosti, posilňuje obranyschopnosť proti infekciám, čistí pľúca a ešte oveľa viac.
Tento recept mala v zápasníku poznačený aj moja stará mama a robila ho pravidelne. Možno aj preto sa dožila krásnych 93 rokov.
Cesnak je prírodné antibiotikum a antivirotikum, posilňuje imunitu a pomáha bojovať proti virózam.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak ho skombinujete s medom a zázvorom, získate skutočnú bombu pre zdravie a odstránite z tela všetko zlé.
Ak práve teraz bojujete s chorobou, tento liek vám pomôže, aby ste boli fit omnoho rýchlejšie.
Čo dokáže tento elixír?
– silné detoxikačné účinky
-zlepšuje obranyschopnosť
– odstraňuje hlien z pľúc (pomoc aj pre dlhoročných fajčiarov)
– odstraňuje tuk a vápnik v cievach
– pôsobí ako prírodné antibiotikum
– ničí baktérie a vírusy
– prekrvuje organizmus
– udržuje správnu hladinu cholesterolu v krvi
– pomáha pri žalúdočných a črevných ťažkostiach
– pôsobí ako prevencia proti rakovine štítnej žľazy
– pomáha pri paradentóze
– neoceniteľný pri chrípke a prechladnutí (vtedy treba dávku zvýšiť a viac krát denne konzumovať)
– pomáha pri ťažkostiam v klimaktériu
– silné protiparazitické, protipliesňové, protikvasinkové a antibakteriálne účinky
– účinný antioxidant, posilňuje imunitu.
Cesnak v kombinácii s citrónom a medom napomáha odstrániť tuk a vápnik v cievach, posilňuje srdce, upravuje tlak.
Návod, ako liečivý recept pripraviť
Potrebujeme:
10-11 strúčikov cesnaku
koreň zázvoru
trochu medu na zaliatie
(Mne toto množstvo stačilo na menší zaváraninový pohár, ak potrebujete pre rodinu väčšie množstvo, zdvojnásobte mieru).
Postup:
Začneme tak, že si očistíme všetky prísady.
Zázvor ošúpeme, rovnako ošúpeme aj cesnak.
Ak máte kuchynského robota, všetko pohodlne nasekajte v robote.
Ak ho nemáte, prísady nakrájajte nadrobno.
Zmes navrstvíme do pohára na zaváranie.
Teraz už len zalejeme kvalitným medom.
Teraz všetko dobre premiešame.
Zatvoríme a necháme v chladničke odležať 3-4 dni.
Užívame preventívne po lyžičke – ideálne vždy lyžičku nalačno pred raňajkami.
Počas choroby užívame podľa potreby, aj 3-4 x denne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: