Vynikajúce, rýchle a dokonale vyvážené jedlo, ktoré spája exotické chute v úžasnej harmónií. Vyskúšajte spojenie lahodného kuriaceho mäska s brokolicou, hubami a exotickou omáčkou. Navyše, túto pochúťku pripravíte len na jednej panvici.
Tajomstvom fantastickej chuti je ukryté v príprave všetkých surovín v rovnakom výpeku, ktorý je základom je základom vynikajúcej omáčky.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
250 g šampiónov nakrájaných na kúsky
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky sezamového oleja (ak nemáme, použijeme sezamové semienka)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice slnečnicového oleja
1 lyžicu hnedého cukru
500 g surovej brokolice rozdelenej na malé ružice
1 lyžicu zázvoru nakrájaného nadrobno
1 šálku kuracieho alebo zeleninového vývaru
¼ šálky hladkej múky
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
V hlbokej panvice zahrejeme 1 lyžicu slnečnicového oleja a pridáme kuracie prsia nakrájané na kúsky. Ochutíme soľou a korením a smažíme dozlatista (15-20 minút).
Kuracie kúsky vyberieme a na rovnakej panvici zahrejeme ďalšiu lyžicu oleja a orestujeme huby. Keď huby zmäknúpridáme brokolicu a pod pokrievkou restujeme na miernom plameni, kým brokolica nezmäkne.
Huby s brokolicou vyberieme a na tej istej panvici zahrejeme poslednú lyžicu slnečnicového oleja, pridáme nasekaný cesnak, zázvor a krátko opražíme. Pridáme sezamový olej (alebo semienka), cukor, vývar a múku – múku dobre rozmiešame. Potom opäť pridáme kuracie mäso a zeleninu. Všetko spolu ešte pár minút povaríme za stáleho miešania. Môžeme okamžite podávať s ryžou alebo inou prílohou podľa chuti.