Máte chuť na domácu pochúťku s výnimočnou chuťou? Určite skúste tento domáci syr, ktorý je skutočne výnimočný.
Jeho súšasťou je totoižto pomerne neobvyklá prísada, ktorú by ste inak do syra asi nepoužili – mrkva!
Výsledok je však skutočne fantastický, jemný a lahodný a vďaka mrkve má výbimočnú chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Rýchly, jednoduchý a lacný recept z youtube na úžasný domáci syr, ktorý osloví dospelých, aj deti!
Potrebujeme:
1 mrkvu
500 g tvarohu
500 ml mlieka
2 polievkové lyžice kyslej smotany alebo obyčajného jogurtu
25 g masla
1 lyžičku soli
1 lyžičku prášku do pečiva
Postup:
Ošúpanú mrkvu si nnastrúhame najemno a preložíme do hrnca.
Potom pridáme tvaroh, mlieko a všetko spolu zamiešame.
Hrniec dáme na sporák a zmes za stáleho miešania varíme pri vysokej teplote.
Po zovretí varíme pri strednej teplote 5-7 minút.
Do väčšej misky si dáme sitko, vrch prekryjeme gázou a zmes takto precedíme.
Zo zmesi vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Srvátku môžeme použiť napr. na výrobu chleba, palaciniek a pod.
Tvarohovú zmes dáme do menšieho hrnca.
Pridáme smotanu (prípadne biely jogurt), maslo, soľ, prášok do pečiva.
Zmes dáme variť za stáleho miešania na strednom ohni 10 minút.
Zhustnutú zmes prelejeme do malej sklenenej formy, prekryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 3 hodiny.
Syr môžeme uchovávať v chladničke 2 týždne.
Stuhnutý syr vyberieme z formy a môžeme ho servírovať.
Video návod nájdete TU