S týmto receptom z youtube budú kuracie stehná s ryžou chutiť oveľa lepšie, ako doteraz.
Použité suroviny vytvárajú dokonalú kombináciu a ryža nasiakne výbornou šťavou, takže celý obed pozdvihne na vyššiu úroveň.
Vyskúšajte a presvedčte sa sami!
Potrebujeme:
3 – 4 kuracie stehná
2 PL rastlinného oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
40 g masla
1 cibuľu
6 ks malej mrkvy
2 paradajky
4 poháre kuracieho vývaru
3 ČL soli
Čierne mleté korenie
1 paradajku
1 ČL soli
1 PL rastlinného oleja
1 ČL čili prášku
kôpor na posypanie
Postup:
Kuracie stehná si rozdelíme nožom na horné a spodné, potom ich vložíme do hrnca.
Zalejeme 1,5 litrom vody a uvaríme vývar, kým mäso nezmäkne.
Medzitým si očistíme mrkvu.
Nastrúhame ju na hrubom strúhadle.
Cibuľu si ošúpeme.
Paradajky zbavíme šupky tak, že ich sparíme a obe suroviny nakrájame nadrobno.
Na panvicu si dáme 2 lyžice oleja, maslo a necháme ho rozpustiť na miernom ohni.
Cibuľu restujeme asi 2 minúty, potom pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme ďalšie 2 – 3 minúty.
Potom pridáme pokrájané paradajky a opäť restujeme asi 2 minúty.
K zelenine nasypeme prepláchnutú osušenú ryžu.
Premiešame a za stáleho miešania osmažíme ďalšie 2 minúty.
Dochutíme 2 lyžičkami soli a všetko spolu rovnomerne navrstvíme do pekáča.
Keď máme kuracie stehná uvarené, vyberieme ich z vývaru.
Naukladáme navrch ryžovo-zeleninovej zmesi.
Podlejeme 4 pohármi kuracieho vývaru, medzi stehná naukladáme mesiačiky umytej nakrájanej paradajky.
Stehná posypeme lyžičkou soli a potrieme zmesou z rastlinného oleja a červenej mletej papriky.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút (resp. kým nie je ryža uvarená).
Hotovo.
Nakoniec môžeme posypať nasekaným kôprom a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: