Originálna receptúra z youtube na zeleninovú roládu, ktorá zaujme všetkých hostí najmä tým, že je krásne farebná.
Navyše je zdravá a keďže sa nepečie, zachová si dôležité vitamíny a minerály.
Okrem toho ešte aj skvele chutí!
Oživte svoj slávnostný stôl týmto netradičným predjedlom, ktoré pripravíte hravo z bežne dostupných surovín…
Potrebujeme:
300 g zemiakov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g červenej repy
300 g mrkvy
20 g želatíny
300 g feta syra
1 strúčik cesnaku
pár plátkov šunky
3 PL majonézy alebo bieleho jogurtu
Postup:
Ako prvé si repu uvaríme do mäkka a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Takisto aj zemiaky si najskôr uvaríme, potom ošúpeme.
Nastrúhame rovnako ako repu na hrubom strúhadle.
Teraz presne to isté urobíme aj s varenou mrkvou, čím nám vzniknú vlastne tri rôznofarebné zložky.
Všetky tri zložky vložíme do samostatnej misky a ku každej pridáme 1 lyžicu majonézy.
To znamená že pridáme lyžicu majonézy k strúhanej repe, k zemiakom, aj k mrkve.
Dochutíme soľou a do čistej misky si dáme napučať želatínu, ktorú zalejeme asi 100 ml vody.
V ďalšej miske si vidličkou roztlačíme feta syr a zmiešame ho s prelisovaným cesnakom (namiesto čerstvého cesnaku môžete v prípade potreby pridať aj sušený cesnakový prášok).
V prípade potreby môžete osoliť, či okoreniť.
Keď je želatína dostatočne napučaná, rozpustíme ju na slabom ohreve a v rovnakom pomere ju pridáme k repe, zemiakom, aj k mrkve a nakoniec aj k syru.
Všetky zmesi premiešame a pracovnú dosku si pokryjeme potravinárskou fóliou.
Na fóliu budeme teraz v pásoch vrstviť vedľa seba mrkvu, cviklu zemiaky a zase mrkvu, cviklu, zemiaky.
Takto nám vzniknú vždy dva pásy z každej suroviny.
Na všetky vrstvy teraz rozotrieme ešte syrovú zmes (len okrajové vrstvy necháme voľné).
Následne naukladáme do stredu pás z koliesok šunky.
Roládu opatrne zrolujeme a zabalíme do fólie.
Konce zagumičkujeme.
Odložíme do chladničky na 6 hodín alebo na noc, aby roláda stuhla.
Po uplynutí tejto doby môžeme roládu nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: