Tiež neviete z času na čas odolať jedinečnej chuti vyprážaného hermelínu? Hoci chutí vynikajúco, rozhodne nejde o najľahší a najdietnejší pokrm. Práve preto vám prinášame skvelý tip, ako pripraviť hermelín bez oleja a predsa taký chutný, ako keby ste vyprážali. Vyskúšajte chrumkavý hermelín z rúry.
Potrebujeme:
2 kolieska hermelínu
20 g hladkej múky
30 g strúhanky
1 vajce
Soľ, čierne mleté korenie a červenú papriku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Pripravíme si 3 taniere na strúhanku, rozšľahané vajce a múku. Hermelíny obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s koreninami a soľou a nakoniec v strúhanke. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút, alebo kým povrch hermelínu nie je zlatohnedý. Počas pečenia môžeme hermelín obrátiť, aby sa zapiekol aj z druhej strany.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
titulná foto: reprofoto youmustbehungry