Obaľujete REZNE v hladkej alebo polohrubej múke? Dôležitý ROZDIEL, o ktorom by mal vedieť úplne každý!

V akej múke obaľujete rezne vy? Skutočne na tom záleží!
[mashshare]

Dobrý deň, chcem sa podeliť o jeden starý zlepšovák, ktorý radím všetkým gazdinkám.

 

 

Ak sa vám stáva, že rezne nie sú zakaždým rovnaké – myslím tým rovnako dobré, chrumkavé, šťavnaté a pritom krásne napufkané – toto určite využijete.

Mne to poradil pán mäsiar ešte za bývalého režimu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Používam to odvtedy stále, moje rezne sú po celej rodine známe, ako tie krásne nafúknuté. :-)

 

Foto:tjn

 

Ako na to?

Neverte, že musíte mať nutne len fritézu a špeciálnu strúhanku, dá sa to aj na obyčajnej panvici.

Postup je veľmi jednoduchý a funguje pri mne úplne zaručene.

 

 

Naklepené a nasolené rezne (ja najčastejšie robím z bravčového karé) treba namočiť do mlieka (ja dávam tak na hodinku, ideálne je však nechať cez noc).

Rezne mlieko vypijú a budú jemné a zachovajú si šťavnatosť.

Nie je trojobal ako trojobal

 

 

Obaľujete rezne v hladkej alebo polohrubej múke?

Možno sa budete diviť, ale na výsledok to má skutočne veľký vplyv, ktorý si koniec koncov môžete vyskúšať pri najbližšom obaľovaní rezňov.

Ešte za bývaléhor ežimu som sa totižto naučila, že múka na obaľovanie musí byť vždy polohrubá.

 

 

A to nie je všetko,  do vajíčok treba pridať aj trochu obyčajného piva.

Ak máte radi cesnak tak ako ja, do vajíčka okrem piva pridajte aj trochu pretlačeného cesnaku.

Obaľujeme nasledovne :

 

 

do múky, do vajíčka s pivom, zase do múky, do vajíčka a až potom strúhanku.

Také sú nafúknuté a mäkučké, že sa začnú zbiehať slinky, len ich vidíte.

Robím to takto už 40 rokov a moje rezne sú po celej rodine preslávené.

 

 

Vždy sú presne rovnaké – šťavnaté, trojobal chrumkavý a krásne nafúknutý.

Ešte musím dodať, že vyprážam výlučne na bravčovej masti. Prajem všetko dobré. :-)

Milada Vavrincová

Finta, pri obaľovaní vyprážaného syra – nevytečie

Rada by som sa podelila o skvelú fintu pri obaľovaní syra, aby vám počas vyprážnia nevytiekol.

 

 

Na začiatok by som chcela poznamenať, že používam obyčajnú tehlu, žiadne špeciálne syry, jednoducho obyčajnú tehlu a tento postup.

Mám to roky osvedčené a budem veľmi rada, ak to pomôže aj vám. Nie je to žiadna veda, všetko, čo musíte urobiť je vynechať múku.

Potrebujeme:

Syr tehla (čím vyšší obsah tuku, tým lepšie)

Strúhanka

 

 

vajce

Soľ podľa chuti

Ak si neviete predstaviť obaľovať bez ,múky, použite polohrubú a nie hladkú

Postup:

Dobre vychladený syr (pokojne ho dajte na pár minút aj do mrazničky).

Potom obalíme vajce, strúhanka, vajce a strúhanka.

 

 

Šup do oleja a vyprážame ako zvyčajne. mne sa to skvele osvedčilo.

Mám to z jedálne ešte z pred roka 1989 a praktizujem dodnes. :-)

autor: Miroslava Huňová

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes