Jogurtové muffiny, o akých sa vám ani nesnívalo: Lahôdka, ktorá vás nadchne!

[mashshare]

Jemné jogurtové muffiny na každú príležitosť, ktoré si hravo pripravíte vďaka tomuto receptu z youtube.

Sú extra nadýchané a môže za to tento cukrársky postup.

Muffiny sú zakaždým vysoké a vo vnútri jemné ako pavučinka .

Finta je nielen v použitých surovinách – mnohých možo prekvapí, že do cesta ide maslo aj olej – ale aj v postupnosti procesov a zakomponovaní jednodtlivých surovín.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Najdôležitejšie zo všetkého je ale odležanie cesta v chladničke.

Skúste a s výsledkom budete nad mieru spokojní!

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

80 ml rozpusteného masla

60 ml mlieka

60 ml slnečnicového oleja

4 vajcia

150 g cukru

štipka soli

125 g prírodného jogurtu bez cukru

1 PL vanilkovej esencie

16 g prášku do pečiva

kôra z citróna alebo pomaranča

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Do väčšej misky si pripravíme vajcia, pridáme cukor.

Spolu rozmixujeme.

Pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru.

Zmes šľaháme pri nízkych otáčkach – to je veľmi dôležité pre nadýchanú konzistenciu.

Ďalej pridáme jogurt, znovu šľaháme a pridáme vanilkovú esenciu.

Prilejeme mlieko a rozpustené maslo.

Za stáleho šľahania aj olej.

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva, aby sme sa zbavili hrudiek.

Zmes najprv premiešame ručne a až potom začneme šľahať, kým sa cesto nezačne ťahať.

Do cesta zakomponujeme soľ, nakoniec ho prekryjeme fóliou.

Vložíme na 1 hodinu do chladničky – vďaka tomuto jednoduchému úkonu bude mať cesto vo vnútri bublinky, bude jemné, nadýchané a muffiny krásne vysoké. 

TIP:

Do cesta môžeme podľa chuti primiešať napríklad ovocie alebo kúsky čokolády. 

Do formy na muffiny si pripravíme papierové košíčky a pomocou lyžice ich naplníme až po okraj cestom.

Keď ich máme všetky naplnené, tak na vrch nasypeme čajovú lyžičku cukru.

Muffiny pečieme dozlatista pri teplote 170°C.

Po vybratí z rúry je dôležité muffiny hneď vybrať z formy, inak nám navlhnú.

Po vychladnutí môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes