Mimoriadne chutný recept z youtube na slaný koláč plnený mletým mäsom, ktorý vás zaručene dostane.
Je to jedna báseň!
Potrebujeme:
Na kvások:
50 ml teplej vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 čajová lyžička cukru
1/2 lyžičky sušeného droždia
Na cesto:
400 g múky
80 g masla
120 ml teplej vody
1 vajce
1 čajová lyžička soli
150 g masla
Na plnku:
300 g mletého mäsa
1 cibuľa
soľ
korenie
koriander
Postup:
Ako prvé si pripravíme kvások:
Do menšej misky si nalejeme teplú vodu, pridáme cukor a droždie.
Obsah dobre premiešame, prekryjeme tanierom a necháme aktivovať 10 minút na teplom mieste.
Kvások vylejeme do väčšej misky s múkou, pridáme roztopené maslo a teplú vodu.
Pridáme vajce, soľ a vymiesime mäkké cesto.
Cesto vložíme do misy, prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto na hodinu.
Cesto rozdelíme na približne 7 rovnakých častí.
Z nich potom vytvoríme guľky, ktoré necháme chvíľu odstáť prikryté fóliou na tanieri.
Cesto natenko vyvaľkáme, pridáme malé množstvo múky.
Vyvaľkáme ho do tvaru veľkej pizze a vymastíme zmäknutým maslom.
Takto si pripravíme každé cesto, ktoré potom jednotlivo navrstvíme na seba.
Cesto nakrájame na väčšie časti.
Do väčšej misky si pripravíme mleté mäso, pridáme cibuľu, soľ a korenie a všetko dobre premiešame.
Mäsovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme na každú časť nakrájaného cesta.
Cesto s mäsovou zmesou uprostred zrolujeme do tenkej rolky.
Naplnené cesto vyformujeme po okraji formy aj do stredu (viď video).
Formu prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť na 15 minút.
Potom vrch potrieme žĺtkom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180-200 °C .
Pečieme asi 40-45 minút.
Dobrú chuť!